САЩ, Великобритания и Франция може да са съучастници във военните

...
САЩ, Великобритания и Франция може да са съучастници във военните
Коментари Харесай

САЩ, Франция и Великобритания съучастници във военните престъпления в Йемен?

САЩ, Англия и Франция може да са съучастници във военните закононарушения в Йемен посредством въоръжаване и даване на разследваща и логистична поддръжка на предвожданата от Саудитска Арабия коалиция, която подлага на апетит цивилни като военна тактичност. Това се акцентира в отчет на Организация на обединените нации, представен от " Ройтерс ".

Разследващите на Организация на обединените нации са съставили конфиденциален лист на възможните обвинени в интернационалните военни закононарушения, извлечен от последния им отчет за нарушавания по време на 4-годишния спор сред коалиция от арабски страни и бунтовниците хуси, които управляват столицата на Йемен.

Разследващите са открили евентуални закононарушения и от двете страни, като също по този начин акцентират ролята, която западните страни играят като основни поддръжници на арабските страни, а Иран играе в поддръжка на хусите.

Докладът упрекна обединението срещу хусите, ръководена от Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, за избиването на цивилни при въздушни удари и съзнателно им отхвърля храна в страна, изправена пред апетит. От своя страна хусите са обстрелвали градове, употребявали са деца като бойци и са употребявали военна тактичност, сходна на блокада, се добавя в отчета.

Хусите прогониха държавното управление на Йемен от столицата Сана през 2014 година Ръководената от Саудитска Арабия коалиция от сунитски мюсюлмански страни се намеси на идната година, с цел да възвърне сваленото държавно управление, като в спора до момента са починали десетки хиляди хора.

Перспективата за апетит е основала съгласно Организация на обединените нации най-голямата филантропична рецесия в света.

В отчета на Организация на обединените нации се споделя, че неговата самостоятелна комисия е изпратила конфиденциален лист на шефа на Агенцията на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет, идентифицирайки " лица, които може да са виновни за интернационалните закононарушения ".

В приложението на отчета са изброени имената на повече от 160 " основни настоящи лица " измежду най-високопоставените саудитци, емирци и йеменци, както и от хусите, макар че не прецизира дали някое от тези имена също по този начин попада в листата му с евентуални обвинени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР