САЩ вече са на първо място в света по потвърдени

...
САЩ вече са на първо място в света по потвърдени
Коментари Харесай

САЩ задминаха Китай по потвърдени случаи на коронавирус

САЩ към този момент са преди всичко в света по доказани случаи на ковид. Според данни на института " Джон Хопкинс " записаните случаи в страната са 85 991 при 81 872 в Китай. Италия е на трето място с 80 589 случая. В международен мащаб броят на инфектираните надвиши 532 000. Продължаваме да следим протичащото се в другите страни.

- Австралия е следващата страна, която наложи 14-дневна карантина на всички, които влизат в страната. За разлика от други страни обаче тук хората под карантина се настаняват по хотели, а не в къщи. Очаква се страната да разгласи и проект с антикризисни ограничения, с който стопанската система ще бъде сложена във фризера.

- След замяна на обвинявания в последните дни, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Дзинпин организираха телефон диалог, в който Тръмп оцени високо напъните на Пекин за ограничение на разпространяването на ковид. В изказванията си за диалога в " Туитър " Тръмп нито един път не назова КОВИД-19 " китайския вирус ", както правеше до момента. " Току-що организирах доста добър диалог с президента на Китай. Обсъдихме в елементи ковид, който вилнее по цялата планета. Китай претърпя доста и има огромни знания за Вируса. Работим взаимно. Много почит! ", туитна американският президент.

 

Събитията от миналото денонощие - тук.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР