САЩ вече не смятат, че израелските селища на Западния бряг

...
САЩ вече не смятат, че израелските селища на Западния бряг
Коментари Харесай

САЩ вече не смятат еврейските селища на Западния бряг за незаконни

САЩ към този момент не считат, че израелските селища на Западния бряг на река Йордан нарушават интернационалното право, съобщи на конференция през днешния ден държавният секретар Майк Помпео. "Администрацията на президента Доналд Тръмп преразгледа метода на администрацията на президента Барак Обама към еврейските селища. Строителството на израелски цивилен селища на Западния бряг не съставлява нарушаване на интернационалното право ", сподели Помпео, представен от международните организации.

Европейският съюз съобщи, че продължава да счита израелската заселническа активност в окупирани палестински територии за противозаконна съгласно интернационалното право, предадоха международните организации.

"ЕС приканва Израел да приключи всякаква заселническа активност, според отговорностите си като окупираща мощ ", се споделя в оповестено нощес изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, представена от Франс прес.

"Всяка колонизационна активност е противозаконна от позиция на интернационалното право и компрометира приложимостта на решението с две страни и вероятностите за дълготраен мир, както акцентира резолюция 2334 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", акцентира тя.

"ЕС ще продължи да поддържа подновяването на градивен дипломатически развой за достигането на решение, предвиждащо основаването на две страни, единственото реалистично средство " за постигането на задачите и на двете страни, добави Могерини.

Европейската външна министърка съобщи това откакто Вашингтон на процедура поддържа правото на Израел да строи еврейски селища на окупирания Западен бряг, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР