САЩ вече не са страна по Съвместния всеобхватен план за

...
САЩ вече не са страна по Съвместния всеобхватен план за
Коментари Харесай

Големите в Западна Европа, Китай и Русия се противопоставиха на САЩ за Иран

САЩ към този момент не са страна по Съвместния изчерпателен проект за деяние () по нуклеарната стратегия на Иран, заради което изгубиха правото да предизвикват подновяването на глобите на Организация на обединените нации против Техеран, се показва в изказването, оповестено от Хелга Шмид, общоприет секретар на външната работа на Европейски Съюз, която е председателствала съвещанието във Виена. На тази среща участваха представители на Иран и петте медиатори на Организация на обединените нации: Англия, Германия, Китай, Русия и Франция, оповестява БГНЕС.
Участниците в срещата потвърдиха, че Съединени американски щати едностранно са оповестили прекратяването на присъединяване си в СВПД на 8 май 2018 година и от този миг не са взели участие в никакви действия, свързани с СВПД, тъй че не могат да се смятат за страна по съглашението. В тази връзка всички участници в срещата потвърдиха предходните си изказвания, направени в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Съединени американски щати не могат да предизвикват процеса на възобновяване на глобите на Организация на обединените нации против Иран в границите на Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в документа.
 Съединени американски щати към този момент ще постановат наказания на страните, останали в нуклеарното съглашение с Иран Съединени американски щати към този момент ще постановат наказания на страните, останали в нуклеарното съглашение с Иран
Съединените щати прекратиха анулацията на глобите за страните, които остават в нуклеарното съглашение с Иран, довеждайки съглашението...
В него се отбелязва, че всички участващи страни удостоверяват нуждата от опазване на СВПД като основен детайл от световната архитектура за нуклеарно въздържане и изрази поддръжка на цялостното му използване от всички страни.
СВПД приветства известието на Иран и Международната организация по атомна сила /МААЕ/ от 26 август и акцентира значимата роля на МААЕ като единствената самостоятелна и безпристрастна интернационална организация, виновна за наблюдението и инспекцията на осъществяването на уговорките за неразпространение на нуклеарното разпространяване. Страните се договориха да продължат експертна работа както за продължение осъществяването на отговорностите на Иран, по този начин и за по-нататъшния развой на анулация на глобите.
Участниците в срещата поддържаха и продължаването на планове за рационализация на реактора в Арак и стабилната изотопна централа във Фордо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР