САЩ възнамеряват допълнително натрупване на сили на източния фланг на

...
САЩ възнамеряват допълнително натрупване на сили на източния фланг на
Коментари Харесай

НАТО трупа повече войски на изток

САЩ имат намерение в допълнение струпване на сили на източния фланг на НАТО, разяснява ръководителят на Пентагона Марк Еспър, представен от ТАСС. Според него решението за евакуиране на 11 900 американски войски от Германия и пренасочване на част от тях в Италия и Белгия е взето като част от по-широки старания за " увеличение на бойната дарба на съюза ", съобщи News.bg.

" Що се отнася до Русия, ние в последна сметка движим сили на изток към най-новите членове на алианса. Виждаме възходящ брой сили на ротационен принцип в Черноморския район, изключително в Румъния ", добави той. " Аз желая струпване на сили на североизточния фланг, в Прибалтика и Полша ", изяснява Еспър и напомня, че предходната седмица е оповестено за споразуменията с Варшава, предвиждащи разполагането на спомагателни американски войски в Полша.

Дмитрий Песков съобщи по-рано, че готовността на Полша да обезпечи територия за разполагане на военна инфраструктура на други страни съставлява опасност за Русия. Според него " Полша сама по себе си мъчно може да съставлява опасност за Русия ", все пак е подготвена " да даде своята територия за военната инфраструктура на трети страни или такава организация като Северноатлантическия алианс ". Песков добавя, че Русия постоянно поредно е заявявала отвращение и заплаха от " поредния дрейф " на военна инфраструктура на НАТО към съветските граници и това принуждава Москва да " предприеме нужните ограничения за гарантиране на сигурността " си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР