САЩ възнамеряват да засилят мерките за защита на Земята от

...
САЩ възнамеряват да засилят мерките за защита на Земята от
Коментари Харесай

НАСА мисли тактики за отклоняването на астероиди

САЩ имат намерение да засилят ограниченията за отбрана на Земята от метеорити, които при възможен конфликт с планетата могат да заличат цели райони и даже континенти. Това съобщи Асошиейтед прес, представени от " Дарик ".
Националният съвет за просвета и технология е популяризирал отчет с апел да се подобрят ограниченията за разкриване, следене и отклонение на метеорити.
В правенето на проект за деяние са взели участие представители на НАСА, Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA), военните, Белия дом и други институции.
Въпреки че към този момент не съществува непосредствена опасност от конфликт с метеорит или комета, няма гаранция, че сходен обект няма да се " прокрадне " внезапно. Поради тази причина държавното управление на Съединени американски щати желае по-добър проект за деяние.
Линдли Джонсън, специалист по планетарна отбрана от НАСА, споделя, че до момента учените са разкрили 95 % от близкоземните обекти с диаметър километър или повече. Търсенето на останалите пет % и на по-малки обекти, които също могат да причинят съществени вреди, продължава.
Джонсън не крие, че няма бързо решение, в случай че галактическа канара е на път след дни, седмици или даже месеци да удари Земята. Подобен къс период въпреки всичко може да обезпечи задоволително време на света да изтегля евентуално заплашен район.
Наземните телескопи са в положение да засекат метеорити, движещи се към вътрешността на Слънчевата система и приближаващи от нощната страна на Земята.
Трудни за разкриване обаче са обектите, които към този момент са минали край Слънцето и са на път да изоставен Слънчевата система, приближавайки от дневната страна.
Такъв е казусът с астероида, който се взриви над Челябинск, Русия, през 2013 година, и аргументи съществени вреди и пострадвания на хиляди хора.
Линдли Джонсън отбелязва, че отклоняването на метеорит с капацитет да аргументи пагубни вреди ще отнеме години, в идеалния случай 10 - няколко за конструирането на галактически уред и още няколко, с цел да доближи той до задачата.
" Отчасти проектът за деяние е ориентиран към нуждата да се търсят други технологии както за отклонение, по този начин и за разрушение на метеорит. Разполагаме със средства за сходна спомагателна активност, само че е значимо да пресметнем по какъв начин да използваме наличните запаси по най-разумния метод. В последна сметка държавното управление желае да бъде квалифицирано, с цел да може при потребност да реши кой е най-хубавият метод за деяние ", споделя специалистът.
" Забравете за изпращането на астронавти в жанр Холивуд. Подобен сюжет може да е добър за филм, само че за нас не е алтернатива ", сподели Линдли Джонсън.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР