САЩ възнамеряват да сключат или истинска сделка с Китай относно

...
САЩ възнамеряват да сключат или истинска сделка с Китай относно
Коментари Харесай

САЩ и Китай с взаимни уверения, че ще работят да няма търговска война

САЩ имат намерение да сключат или " същинска договорка " с Китай по отношение на търговията, или да не подписват никаква и в този случай да вкарат нови огромни вносни мита върху китайските артикули. Все отново Вашингтон се надява, че ще успее да се споразумее с Пекин. Това написа в своя профил в Twitter американският президент Доналд Тръмп.
" Ние или ще сключим същинска договорка с Китай, или няма да сключим никаква договорка и следователно ще въведем огромни вносни мита на китайските артикули, които се внасят в Съединени американски щати. Като цяло съм уверен, че ние ще сключим договорка – в този момент или в бъдеще. Китай не желае мита ", гласят думите на Тръмп.
Преговорите със Съединени американски щати за отстраняването на комерсиалните и икономическите несъгласия напредват сполучливо, Китай чака позитивни резултати от тях. Това заяви министерството на търговията на Китай.
" Последната среща на групата за комерсиалните съвещания мина сполучливо. Убедени сме в реализирането на поставената задача ", се споделя в изказване на комерсиалното ведомство. " Ще се опираме на постигнатия консенсус и ще работим в съответните направление. Колкото по-бързо това се реализира, толкоз по-добре ", се споделя още в документа.
През почивните дни президентите на Съединени американски щати и Китай Тръмп и Си Дзинпин се договориха в Буенос Айрес да положат старания за сключването на ново комерсиално съглашение през идващите 90 дни. Стопанинът на Белия дом се съгласи да не покачва от 1 януари митата от 10% на 25% върху китайската продукция на стойност 200 милиарда $.
От 24 септември в Съединени американски щати влязоха в действие 10% мита на вноса на китайски артикули на обща стойност 200 милиарда $. От Белия дом дадоха обещание, че от 1 януари 2019 година митата ще скочат до 25%. Китай отговори с мита в размер на 5 до 10%, с които таксува вноса на американски артикули за 60 милиарда $. Тръмп е подготвен да премине към третия стадий на ограничаващите ограничения, в случай че Пекин предприеме ответни стъпки. Този трети стадий включва мита върху вноса на китайски артикули и услуги на обща стойност 267 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР