САЩ възнамеряват да произведат хиляди безпилотни летателни апарати през следващите

...
САЩ възнамеряват да произведат хиляди безпилотни летателни апарати през следващите
Коментари Харесай

Проект Репликатор: САЩ започват производство на хиляди бойни автономни дронове

Съединени американски щати имат намерение да произведат хиляди безпилотни летателни апарати през идващите две години , с цел да противодействат на китайското произвеждане на БЛА, сподели в понеделник заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс, имайки поради плана " Репликатор ", пишат " Политико " и " Блумбърг ".

Официалният представител по-рано беше коментирал, че с " Репликатор " Съединени американски щати ще основат ново положение на техниката, което да компенсира и Китай .

Пентагонът е на път да направи голям залог, за да пусне хиляди самостоятелни системи в границите на две години - опит да употребява софтуерните нововъведения, с цел да се опълчи на доста по-големия ресурс от обичайни оръжия на Китай.

Амбициозното изпитание, наречено Replicator, ще бъде ръководено от заместник-министъра на защитата Катлийн Хикс, която направи прелиминарен обзор. Хикс сподели, че моментът е подобаващ да се упорства за бързо разширение на новаторската технология . Ходът идва, когато Съединени американски щати наподобяват изобретателни, с цел да възпират Китай в Индо-Тихоокеанския район, а управлението на Пентагона направи равносметка на това по какъв начин Украйна отбива нашествието на Русия.

" Индустрията е подготвена . Културата е подготвена за смяна ", сподели Хикс.  " Големият абсурд на военните нововъведения е, че ще би трябвало да вършиме огромни
залози и би трябвало да извършите тези залози ", добави тя.

С Replicator Пентагонът се стреми да създава и доставя хиляди самостоятелни системи в разнообразни области за 18 до 24 месеца.

Хикс отхвърли да разиска какви характерни платформи могат да бъдат създадени в границите на програмата - като въздушни дронове или безпилотни кораби - базирайки се на " конкурентния пейзаж " в отбранителната промишленост. Вместо това Пентагонът ще " каже повече, когато стигнем до произвеждане на качества ".

Пентагонът упорства да се опълчи на заканите, отправени от Китай в Тихия океан , на фона на опасенията, че Пекин може да натрупа нужните военни за навлизане в Тайван преди приключването на десетилетието.

Лидерите на защитата също водят сложна борба за бързо увеличение на индустриалната база, с цел да попълнят военните ресурси от ракети и други оръжия , които са били изпратени в Украйна, само че това също може да бъде от изгода в спор сред Китай и Тайван.

Автономните оръжия се преглеждат като евентуален метод за противопоставяне на числените преимущества на Китай в кораби, ракети и войски в бързо стесняващ се прозорец. Използването на огромен брой евтини дронове за многократна приложимост, настояват последователите, е по-бързо и по-евтино от изящните оръжейни системи и излага на риск по-малко войски.

Друга съществена цел на самодейността Replicator е да даде образец за бъдещи старания за бързо въвеждане на военни технологии . Тя сподели, че уроците от програмата Replicator могат да бъдат приложени в Пентагона, военните служби и бойните командвания.

" Частите, които работят добре, могат да бъдат възпроизведени на всички места, където те виждат какво сме съумели да създадем ", сподели Хикс.

Хикс предвижда, че цената ще бъде стотици милиони долари, а не милиарди долари . Тя означи, че Пентагонът употребява доста стратегии, които към този момент са в ход, само че добави, че може да се наложи Пентагонът да " усили " някои разноски.

" Парите не са главното предизвикателство ", сподели Хикс, само че с тартирането на бързо " произвеждане и достигането му в мащаб е . "
 Тайван оповестява за възобновена китайска военна интензивност
Тайван оповестява за възобновена китайска военна интензивност

Изтребители, бомбардировачи и дронове са навлезли в неговата " зона за отговор "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР