САЩ възнамеряват да предложат разполагането на модернизирани атомни бомби в

...
САЩ възнамеряват да предложат разполагането на модернизирани атомни бомби в
Коментари Харесай

САЩ подсилват сигурността на Европа с нови ядрени оръжия

САЩ имат намерение да предложат разполагането на осъвременени атомни бомби в европейски военни бази. Това настояват международни медии.  " Очаква се този въпрос да бъде издигнат в границите на идната среща на върха на НАТО в Брюксел ", прецизират източници. Срещата на НАТО ще се организира на 11 и 12 юли.

Става въпрос за трансформацията на американските тактически атомни бомби B61 , които, по информация на европейски медии, от 1960-те години са ситуирани в Германия, Холандия, Белгия, Италия и Турция, като те ще бъдат оборудвани с GPS навигация.
По оценки на Комисията по бюджета към Конгреса на Съединени американски щати, Вашингтон възнамерява да похарчи 25 милиарда $ за 30 години (2017-2046) за рационализация на тактическите нуклеарни сили.
През юни военновъздушните сили на Съединени американски щати организираха първите тествания на новата управляема атомна бомба B61-12. За задачата бяха употребявани стратегическите невидими бомбардировачи B-2 Spirit.
Бомбите B61-12 би трябвало да бъдат съвместими с платформите на многофункционалните изтребители пето потомство F-35 Lightning II. Очаква се първата партида B61-12 да влезе в употреба през 2020 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР