САЩ възнамеряват да подарят на България два изтребителя . Това

...
САЩ възнамеряват да подарят на България два изтребителя . Това
Коментари Харесай

По молба на България: Съединените щати ни подаряват два бракувани изтребителя F-16

САЩ имат намерение да подарят на България два изтребителя. Това излиза наяве известие на американското посолство у нас, като се базират на помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по политико-военните въпроси Кларк Купър, който посети български авиационни бази.
Във връзка с визитата на помощник-държавния секретар Купър Посолството на Съединени американски щати в България има удоволствието да заяви, че Военновъздушните сили на Съединени американски щати имат намерение да дават на Българските военновъздушни сили два изведени от употреба самолета F-16, откакто получат утвърждение от Конгреса на Съединени американски щати. По молба на българското държавно управление тези два самолета ще бъдат предоставени според Програмата за отбранителни продукти с отпаднала нужда на Министерството на защитата на Съединени американски щати, с цел да бъдат употребявани от чиновници на Българските военновъздушни сили като помощни средства за образование и общо запознаване с техниката, се споделя в известието.
 Каракачанов удостовери, че действаме за пазаруване на още 8 самолета F-16 Каракачанов удостовери, че действаме за пазаруване на още 8 самолета F-16
Мисля, че авиацията в последните няколко години стартира да се изправя на крайници. Не единствено поради това, че сключихме договорка за закупуване...
От посолството допълват, че дарението на тези два самолета идва след неотдавнашното закупуване от страна на България на осем изтребителя F-16 Блок 70 от Съединените щати, което е значима стъпка към модернизацията на българските въоръжени сили. Чрез придобиването на изтребителите също по този начин се обезпечават огромни запаси за взаимната ни задача за застраховане на сигурността в Черноморския район.
Закупуването от страна на България на самолетите F-16 от Съединени американски щати чрез Програмата за задгранични военни продажби свидетелства за задълбочаване на нашето партньорство в региона на защитата. През последните две години осъществихме над 170 взаимни военни начинания. Работейки дружно по актуалната взаимна задача за защита на въздушното пространство, ние ускоряваме нашето партньорство. Чрез него е обезпечено образование в Съединени американски щати за над 5 000 български военнослужещи, както и над 50 милиона $ американски вложения за възобновяване на българските военни уреди. През дългата история на другарство и военно съдействие сред Съединени американски щати и България триумфите ни потвърждават за следващ път, че сме по-сигурни и по-силни, когато действаме дружно, пишат още посолството. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР