САЩ въздишат и ги е яд, че се забавиха в

...
САЩ въздишат и ги е яд, че се забавиха в
Коментари Харесай

Бойко: Взимам по-тежки решение от медиците на първа линия, а останах без заплата! Справяме се по-добре от велики империи

САЩ въздишат и ги е гняв, че се забавиха в ограниченията. Ако сравнявате България с Германия и Южна Корея единствено ни вършиме реклама. Това, че съумяхте да ни сравните с Бавария, която има Брутният вътрешен продукт колкото задачите Балкани, ми прави наслаждение. Това съобщи на обичайния брифинг на Националния действен щаб министър председателят Бойко Борисов. Интересно бе, че за към половин час той се закашля най-малко 20 пъти, което направи мощно усещане.

" Няма да чувам, че някой ме е питал нещо и съм избягал. Севда, седни си на мястото! Ако не седнеш, ще те изгоня. Тръгни си ", това съобщи на пиарката си Севдалина Арнаудова министър председателят, който отговаряше на предизвикателни въпроси на кореспондент на малкия екран на Слави Трифонов 7/8. Той бе запитан за какво е тестван той и депутатите, само че не и медици от Спешна помощ.

" Всяка минута нося персонална отговорност за всяко решение в страната. Със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия ", сподели Борисов. " Ако не е обезпечено на хората на първа линия нужното, което съм споделил да се направи, дано да отговори Мутафчийски ", добави министър ръководителят.

" Ние с доцент Мангъров сме положителни другари. Сестра ми от доста години работи с него. Не ми е прелестно в обществото да се мисли противоположното. Утре ще се срещна с Мангъров и ще се изясним ", разясни министър председателят. 

" Моят другар Борис Джонсън беше доста самоуверен до неотдавна. Всяка заран виждам положението му. Сега обаче е на кислородно дишане май или там нещо му подават О2 от маска. Както споделя Тръмп, интензивното поделение към този момент не е хубава работа. Някъде започнаха да приказват за отхлабване на ограниченията. Всеки ден си приказвам с канцлера на Австрия Курц - той споделя " Ще пуснем вероятно, за един ден, след 2-3 седмици ". Това звучи като психотерапия за утешение на хората. Както виждате, в едните дни има пикове, след това утешение и след това хоп, умират 1000 души ", сподели той. 

Българската промишленост създава в пъти по-качествени артикули, в сравнение с велики империи. Ние сме презапасили първата линия в нашите лечебни заведения. Сега раздаваме за Бърза помощ и за останалите да има в запас.

" Днес ще се създадат за нашите братя в Северна Македония 100-на дрехи, които да пратим на докторите, които са на първа линия. Лесно е да кажеш " братя сме ", само че това си проличава когато е мъчно, когато ти умират хората ", сподели Бойко. И добави:

" Тези хининовите медикаменти са отричани от професор Младенов, тъй като са доста токсични и по тази причина са били спрени преди години. Няма лекарство, което да лекува ковид, само че от тези, които оказват помощ, имаме оптималното количество. Работим доста интензивно по тематиката с медикаментите. Но хубавата българска сентенция да не казваш " хоп " преди да си скочил, е била постоянно в основата на моите изявления ", сподели Борисов. 

Премиерът се похвали, че страната ни е съумяла единствено за дни да промени промишлеността си, с цел да достави с най-необходимото медиците. " Разпореждам през днешния ден на щаба, който съм назначил аз - той дава оферти, а държавното управление взима решенията и носи политическа отговорност, та, разпоредил съм да стартират масирани проби на Банско ", сподели Борисов.

" Ангел Кунчев остана без заплата, както и аз. Едни в този момент са богати към мен, другите по-малко. Да има и прохлада ", сподели Борисов. " Имаме данни за епидемиологичното разпространяване в Банско, по тази причина ще създадем едно проучване, да се види там където по заведения и места са се срещали тези, които са болни, да забележим дали хората имат построен имунитет ", включи се проф. Кантарджиев. 

" Хората в Банско изстрадаха доста, бяха под карантина 14 дни, само че там беше огнище. С бързи проби ще може да разберем какъв брой от хората там са построили в тази затворена общественост имунитет ", добави го Борисов по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР