САЩ въведоха санкции срещу Министерството на отбраната и енергетиката на

...
САЩ въведоха санкции срещу Министерството на отбраната и енергетиката на
Коментари Харесай

Започна се: САЩ с първи сериозен удар срещу Турция

САЩ вкараха наказания против Министерството на защитата и енергетиката на Турция, както и ръководителите на тези ведомства, оповестяват международните издания, базирайки се на американската администрация, съобщи Блиц.

``
реклама

" Трима висши турски чиновници от Министерството на енергетиката и защитата бяха включени в листата на глобите... по едно и също време с подписването на указа ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. 

В листата със наказания попадат министърът на защитата, някогашният пълководец на Генералния щаб на Турция Хулуси Акар, ръководителят на Министерството на енергетиката Фатих Донмез и заместник-председателят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Сулейман Сойлу.

Санкциите са въведени заради обстановката в Сирия, където Турция организира военна интервенция. Според държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, задачата на въведените ограничаващи ограничения е да принудят Анкара да премине към неотложно преустановяване на огъня.

" Изпълнителният декрет дава компетенции на Министерството на финансите и Държавния департамент да преглежда и постанова наказания против лица или организации, свързани с държавното управление на Турция и участващи в дейности, които съставляват заплаха за цивилните или водят до по-нататъшно подкопаване на мира, сигурността и стабилността в Североизточна Сирия ", се показва в изказването на Помпео.

Преди това, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласява в  Twitter  официално изказване по отношение на ограничаващите ограничения против Турция по отношение на военната интервенция в Сирия.

Според документа, американският водач скоро ще подпише декрет за налагане на необятни наказания против Анкара. Санкциите ще обиден турските чиновници. Съединени американски щати също по този начин имат намерение да усилят митата върху турската стомана до 50 %.

В изказването се споделя, че Вашингтон ще спре договарянията за комерсиално съглашение с Турция. В бъдеще ограничаващите ограничения могат да обиден финансовия бранш и издаването на визи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР