САЩ въведоха първите санкции за нарушаване на тавана на цените

...
САЩ въведоха първите санкции за нарушаване на тавана на цените
Коментари Харесай

САЩ с нови петролни санкции срещу Русия

Съединени американски щати вкараха първите наказания за нарушение на тавана на цените на съветския нефт, въведен от Г-7 преди съвсем година, съобщи Нова тв.

Министерството на финансите назова този ход „ нова фаза в използването на политика, ориентирана към ограничение на паричния поток към Русия за финансиране на войната в Украйна ”

То разгласи наказания на две компании и блокира два кораба, за които сподели, че са нарушили тавана. Този ход беше подхванат с цел да може да се задържи потока  на съветския нефт на международния пазар. Целта е да се обезпечи гаранция, че ще се запазят цените, а финансовите облаги на Русия ще бъдат задушени. За задачата таванът не разрешава на фирмите да дават услуги като доставка и застраховка за всевъзможни товари с цена над лимита от 60 $ за барел.

 Индия Снимка: Pixabay

Въпреки това Русия сполучливо натрупа личен флот и пренасочи експортните потоци към страни като Индия. Тези страни не одобриха ценовата граница. 80 $ доближи цената на съветските продажби през последните месеци или повече. Тогава американски чиновници обществено започнаха да признават загубата на успеваемост на тавана.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР