САЩ устойчиво се нареждат сред 20-те топ търговски партньори на

...
САЩ устойчиво се нареждат сред 20-те топ търговски партньори на
Коментари Харесай

Mинистър Караниколов: САЩ се нареждат сред 20-те топ търговски партньори на България

" Съединени американски щати стабилно се подреждат измежду 20-те топ търговски сътрудници на България. През последното десетилетие в нашата двустранна търговия са налице редица позитивни трендове, стокообменът съумя бързо да си възвърне равнищата отпреди финансовата рецесия от 2008-2009 година " Това е споделил министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на откриването на конференция под надпис " Explore USA ", отдадена на опциите за българските компании да уголемяват своя бизнес в Съединени американски щати, оповестиха от Министерството на стопанската система.

В рамките на форума министър Караниколов е показал, че през 2018 година нивото на взаимна търговия е достигнало до 561 млн. щ.д, което доста надвишава рекордното до този миг равнище от 2012 година По негови думи за положителния резултат значима роля има и устойчивият растеж, който за предходната година е над 22 %.

Икономическият министър е изтъкнал, че американският пазар е измежду главните експортни дестинации за реализацията на български произведения от високотехнологичния набор. " Така да вземем за пример, Съединени американски щати са на челните места в географското систематизиране на износа ни на хардуерни съставни елементи, на интегрални схеми и на електрически съпротивления с относителни тегла от порядъка на 10 % от общо осъществените продажби на външни пазари, е декларирал Караниколов ", представен от икономическото ведомство.

Емил Караниколов е уверил, че българското държавно управление и Министерството на стопанската система ще продължат да слагат във фокуса на външноикономическата си политика по-нататъшното разширение на комерсиалните и капиталовите връзки със Съединени американски щати като наш стратегически сътрудник, написа още в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР