САЩ удържаха голяма победа над Русия, купувайки Аляска от нея

...
САЩ удържаха голяма победа над Русия, купувайки Аляска от нея
Коментари Харесай

Американска медия: САЩ напомни на Русия кой е господар в небето над Аляска

САЩ удържаха огромна победа над Русия, купувайки Аляска от нея през 1867 година В понеделник, 20 май, Съединени американски щати още веднъж удържаха победа над Русия в небето над Аляска.
Тази победа бе под формата на реакция на Америка по отношение на две групи съветски военни самолети, които влязоха в зоната на противовъздушната защита (ПВО) на Аляска без авансово предизвестие.
В първата група са два съветски бомбардировача Ту-95, а втората група се състои от два Ту-95 и два ескортиращи изтребителя Су-35. И всяка от тези групи е прихваната от два изтребителя F-22, написа американското издание Washington Examiner.

Two pairs of F-22 fighter jets, each with an E-3 intercepted Tu-95 bombers Su-35 fighter jets entering the Alaskan ADIZ May 21. The bombers entered the ADIZ and were intercepted by two F-22s, exited and then re-entered the Alaskan ADIZ accompanied by two Su-35 fighter jets. pic.twitter.com/NYP6EVq2Xg
— North American Aerospace Defense Command (@NORADCommand) May 22, 2019 В случай на открит конфликт, американските F-22 ще победят съветските си съперници Су-35. Резултатът от всяко военно опълчване в никакъв случай не е обезпечен авансово, само че има два фактора, които могат да допринесат за успеха на американците, в случай че съветските водачи са решили да тестват шанса си.
Първо, авиониката, поддръжката и дизайна на F-22 надалеч превъзхождат тези на съветския изтребител Су-35. Тези системи и благоприятни условия разрешават на американския изтребител да открива и удари цели, преди даже да ги забележи. Руснаците нямаше да схванат, че F-22 ги е прихванал, до момента в който изтребителите са тъкмо над тях. В изискванията на борба, руснаците няма да знаят за появяването на F-22, до момента в който не бъдат свалени техните Су-35 и Ту-95.
Второ, водачите F-22 са по-добри. На съветските водачи липсват часовете за образование и полет, които американските водачи имат. Като разполагат с по-съвременни оръжия и по-съвременна авионика, водачите на F-22 имат опция да откриват цели и да откриват огън по тях от по-удобни позиции.

Това е тъкмо нещото, което мнозина губят от взор, когато разясняват впечатляващата маневреност на Су-35, наричайки го причина за предимство във въздушна борба.
И да, Ту-95 е светиня от Студената война.
Инцидентът с появяването на съветски самолети в небето над Аляска е значим точно поради метода, по който американските военновъздушни сили реагират на него.
Те разгласиха фотоси, които могат да се смятат за ответен удар на Съединени американски щати по съветската пропагандна машина, която постоянно демонстрира по какъв начин съветските изтребители прихващат американски разследващи самолети.
Руснаците обичат да разгласяват фотоси, направени по време на тези интервенции, с цел да сплашат американски политици. Публикувайки лични, доста по-убедителни фотоси, Съединени американски щати припомнят на Русия кой е господарят на небето над Аляска. Това е належащо и доста дейно възпиращо средство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР