САЩ. Централното командване каза, че последващи действия рано в събота

...
САЩ. Централното командване каза, че последващи действия рано в събота
Коментари Харесай

CENTCOM публикува изявление след последното нападение на хутите в Йемен: `Създадено да влоши способността на хусите`

Съединени американски щати. Централното командване сподели, че " следващи дейности " рано в събота локално време против радарна площадка на Хути са били осъществени от разрушителя на Военноморските сили USS Carney благодарение на ракети Tomahawk за наземно нахлуване. Това беше вторият удар за два дни против подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен.

„ В 3:45 сутринта (време в Сана) на 13 януари силите на Съединени американски щати организираха удар против радарен обект на Хути в Йемен “, сподели CENTCOM на X.

Той добави: „ Този ​​удар беше нанесен от USS Carney (DDG 64) благодарение на наземни атакуващи ракети Tomahawk и беше следващ деяние против съответна военна цел, обвързвана с удари, подхванати на 12 януари, предопределени да понижат способността на хусите да нападат морски кораби, в това число търговски кораби. "

Ударът последва " многостранни съдружни удари " от военните сили на Съединени американски щати — дружно с Обединеното кралство и с поддръжката на Австралия, Бахрейн, Канада и Холандия — които удариха 28...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР