САЩ трябва да спрат да подкрепят терористи, ако искат да

...
САЩ трябва да спрат да подкрепят терористи, ако искат да
Коментари Харесай

Анкара: Ако подкрепят терористи в Сирия, САЩ рискуват конфронтация с нас

САЩ би трябвало да спрат да поддържат терористи, в случай че желаят да избегнат допустима борба с Турция в Сирия , съобщи през днешния ден турският вицепремиер Бекир Боздаг в изявление за телевизия „ А Хабер “, представен от Ройтерс.

Под „ терористи “ той визираше кюрдските групировки в Сирия „ Сили за отбрана на народа “ и „ Партия на демократичния съюз “, считани от Анкара за терористични организации.

Изказването му беше направено в шестия ден на интервенция „ Маслинова клонка “ на турската войска против сирийски кюрдски милиции.

Боздаг добави, че тези, които поддържат терористичната организация, ще се трансфорат в цел в тази борба.

Анкара сега не преглежда вид за основаване дружно с Вашингтон на зона за сигурност в сирийския регион Африн, сподели още вицепремиерът, откакто в сряда турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че неговият американски сътрудник Рекс Тилърсън се е обърнал към него с предложение да бъде основана 30-километрова зона за сигурност на сирийско-турската граница.

„ Важно е, че Съединени американски щати стигнаха до това, предложиха го. Но обещанията на Съединени американски щати не съответстват с това, което те действително вършат – те не удържаха на думите си, дадени по-рано. Така че въпросът за основаване на зона за сигурност е обособена тематика за бъдещо разискване “, сподели вицепремиерът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР