САЩ трябва да разберат важността на иранското ядрено споразумение за

...
САЩ трябва да разберат важността на иранското ядрено споразумение за
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще обясни на Вашингтон значението на иранската сделка


Съединени американски щати би трябвало да схванат значимостта на иранското нуклеарно съглашение за обезпечаването на световна сигурност. Това съобщи английският външен министър Борис Джонсън преди да отлети за Вашингтон, където ще се срещне с ръководителя на Камарата на представителите Пол Райън и други висши представители на Конгреса на Съединени американски щати.

"Иранската нуклеарна договорка направи света по-безопасен, тъй че е неотложно интернационалната общественост да бъде част от тази договорка. Тя работи и до през днешния ден под формата на отвод от 95% от запасите на обогатен уран в Иран ”, уточни той.

Джонсън добави, че Лондон поддържа нуклеарната стратегия на Иран, само че това не значи, че не би трябвало да се подхващат дейности "срещу деструктивното държание на страната в други области, в това число и програмата за балистични ракети и голословното задържане на английски жители ”.

През октомври президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп очерта нова, по-строга тактика на Вашингтон във връзка с Техеран. Според него, Съединени американски щати ще се изправят против "дестабилизиращото влияние" на Иран. Освен това той заприказва за излизане от нуклеарната договорка и изиска да бъде преразгледана. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР