САЩ трябва да работят със страни като Канада за решаване

...
САЩ трябва да работят със страни като Канада за решаване
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ и Канада трябва да работят заедно за преодоляване на световните проблеми

Съединени американски щати би трябвало да работят със страни като Канада за решение на международните проблеми, съобщи държавният секретар Антъни Блинкън, съобщи Асошиейтед прес.

Нито Канада, нито Съединени американски щати могат сами да се оправят с провокации като изменението на климата, световните здравни проблеми и въздействието на новите технологии, съобщи Блинкън пред група високопоставени лица и студенти от университети.

" Когато започнах да извършвам тази служба, моят началник, президентът Байдън, ми сподели, че на първо място би трябвало да поставим старания да съживим нашите партньорства, нашите съюзи ", сподели Блинкън, който говореше на френски език по време на събитието, на което присъстваше и канадската министърка на външните работи Мелани Жоли.

" Започваме с най-близкия сътрудник - Канада ", сподели Блинкън.

По-рано денем в изявление за телевизия в Монреал Блинкън назова Канада и Съединени американски щати " съществени сътрудници ", които споделят едни и същи полезности.

" Работим дружно, тъй като животът на нашите жители е доста преплетен ", сподели той.

Държавният секретар на Съединени американски щати беше запитан за думите на съветския президент Владимир Путин в четвъртък, че светът е изправен пред най-опасното десетилетие след Втората международна война.

Блинкън съобщи, че заплахата е основана от нахлуването на Русия в Украйна.

" Това е война, която не искахме ", сподели той. " Ние направихме всичко, което беше по силите ни, с цел да избегнем тя да се случи. Това, което виждаме в този момент, е удивително партньорство сред доста страни, в това число Съединени американски щати и Канада, в поддръжка на Украйна. "

Блинкън съобщи, че Канада и Съединени американски щати са в тясно съдействие и във връзка с двойната опасност за Арктика от изменението на климата и съветския експанзионизъм.

Той стартира пътуването си до Монреал с посещаване на " Литиън " (Lithion) - компания, която създава акумулатори за електрически транспортни средства, като рециклира 95% от материала в употребяваните акумулатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР