САЩ тестват "чувствителността" на Русия в Черно море. Пентагонът обяснява

...
САЩ тестват "чувствителността" на Русия в Черно море. Пентагонът обяснява
Коментари Харесай

С двата кораба в Черно море САЩ тестват чувствителността на Русия

САЩ тестват "чувствителността " на Русия в Черно море. Пентагонът изяснява увеличението на военното си наличие в Черно море посредством "засилената интензивност на Русия " и нуждата от отбрана на съдружници от НАТО, оповестяват международните медии.

"Черно море е зоната на нашето владичество и корабите на американските военноморски сили тук са "под цялостен надзор ". Но какво ще стане, в случай че американците надвишават броя на корабите, планувани в интернационалните контракти ", се питат в Москва. "Американската проява на власт в Черно море е сигнал за Русия ". С такива заглавия, американски медии оповестяват увеличеното наличието на американския флот, в море, което е стратегически значимо за Русия. Това американско наличие е увеличено двойно предходната неделя.

Пред CNN, източник от американското държавно управление, разяснява, че американското военно наличие би трябвало да стане нова норма за Русия и да "намали чувствителността " по отношение на военната активност на Съединени американски щати в Черно море. "Чувствителността " на Русия се ревизира постоянно, както се ревизира и успеваемостта на съветския Черноморския флот. Миналата събота разрушителят "Карни " мина през Босфора и влезе в Черно море на идващия ден. Този унищожител е оборудван със система за противоракетна защита Аегис, крилати ракети Томахоук, противокорабни ракети Харпун. По-рано, различен американски унищожител, "Рос ", също оборудван с Иджис и Томахоук навлезе в Черно море.

Преди това в региона остава английския унищожител "Дънкан ". Както отбелязва от съветската медия, съдружникът на Съединени американски щати, Англия се завръща в Черно море за първи път след Втората международна война. Що се отнася до появяването на "Карни " и "Рос ", обяснението се съдържа в формалното изказване на командването на американския флот. "Нашето решение за взаимно потребление на два кораба в Черно море е интензивно, а не реактивно ", разяснява Кристофър Грейди, пълководец на шести флот в коментар на формалния уебсайт на флота.

За финален път двата кораба са били в Черно море през юли 2017 година по време на американско-украинските тренировки Sea Breeze. По време на тези учения украинският президент Петро Порошенко е на борда на разрушителя "Карни ". И през януари тази година същият унищожител прави посещаване в пристанището на Одеса. През 2017 година американски кораби са посетили "перлата на морето " най-малко 10 пъти. Ако американците надвишават броя на корабите по интернационалните контракти, или в случай че те отидат в нашите териториални граници, то това би било нарушаване, се споделя в коментар на ръководителя на комисията на Съвета на Федерацията за защита Андрей Климов.

"Няма нищо хубаво в това, даже и единствено поради обстоятелството, къде е Америка и къде е Черно море ", разяснява той. "Представете си, че пратим ескадра към Куба или Венецуела и от време на време се приближаваме до американското водно пространство. Очевидно ще има суматоха, крясъци, смут, обвинявания и доста други неща ", заключи Климов. Бившия командващ Черноморският флот адмирал Владимир Комоедов разяснява, че при положение на нарушаване "можем да изпратим няколко подводници до Филаделфия или Маями, само че няма да го създадем ". В последна сметка може да се повтори обстановката с разрушителя "Доналд Кук ", като Комоедов напомня 2014 година в разгара на събитията в Крим, съветски бомбардировач Су-24 е прелетял над разрушителя 12 пъти и е блокирал електрониката на системата Иджис, съобщи БЛИЦ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР