САЩ тестват чувствителността на Русия в Черно море. Пентагонът обяснява

...
САЩ тестват чувствителността на Русия в Черно море. Пентагонът обяснява
Коментари Харесай

CNN: В Черно море САЩ тестват чувствителността на Русия с разрушителите "Карни" и "Рос", въоръжени с Иджис и Томахоук

Съединени американски щати тестват " чувствителността " на Русия в Черно море. Пентагонът изяснява увеличението на военното си наличие в Черно море посредством " засилената интензивност на Русия " и нуждата от отбрана на съдружници от НАТО. Това оповестяват международните медии.

" Черно море е зоната на нашето владичество и корабите на американските военноморски сили тук са " под цялостен надзор ". Но какво ще стане, в случай че американците надвишават броя на корабите, планувани в интернационалните контракти ", се питат в Москва.

" Американската проява на власт в Черно море е сигнал за Русия ". С такива заглавия, американски медии оповестяват увеличеното наличието на американския флот, в море, което е стратегически значимо за Русия. Това американско наличие е увеличено двойно предходната неделя.

Пред CNN, източник от американското държавно управление, разяснява, че американското военно наличие би трябвало да стане нова норма за Русия и да " понижи чувствителността " по отношение на военната активност на Съединени американски щати в Черно море. " Чувствителността " на Русия се ревизира постоянно, както се ревизира и успеваемостта на съветския Черноморския флот.

Миналата събота разрушителят " Карни " мина през Босфора и влезе в Черно море на идващия ден. Този унищожител е оборудван със система за противоракетна защита Аегис, крилати ракети Томахоук, противокорабни ракети Харпун.

По-рано, различен американски унищожител, " Рос ", също оборудван с Иджис и Томахоук навлезе в Черно море. Преди това в региона остава английския унищожител " Дънкан ". Както отбелязва от съветската медия, съдружникът на Съединени американски щати, Англия се завръща в Черно море за първи път след Втората международна война.

Що се отнася до появяването на " Карни " и " Рос ", обяснението се съдържа в формалното изказване на командването на американския флот. " Нашето решение за взаимно потребление на два кораба в Черно море е интензивно, а не реактивно ", разяснява Кристофър Грейди, пълководец на шести флот в коментар на формалния уебсайт на флота.

За финален път двата кораба са били в Черно море през юли 2017 година по време на американско-украинските тренировки Sea Breeze.

По време на тези учения украинският президент Петро Порошенко е на борда на разрушителя " Карни ". И през януари тази година същият унищожител прави посещаване в пристанището на Одеса. През 2017 година американски кораби са посетили " перлата на морето " най-малко 10 пъти.

Ако американците надвишават броя на корабите по интернационалните контракти, или в случай че те отидат в нашите териториални граници, то това би било нарушаване, се споделя в коментар на ръководителя на комисията на Съвета на Федерацията за защита Андрей Климов. " Няма нищо хубаво в това, даже и единствено поради обстоятелството, къде е Америка и къде е Черно море ", разяснява той.

" Представете си, че пратим ескадра към Куба или Венецуела и от време на време се приближаваме до американското водно пространство. Очевидно ще има суматоха, крясъци, смут, обвинявания и доста други неща ", заключи Климов.

Бившия командващ Черноморският флот адмирал Владимир Комоедов разяснява, че при положение на нарушаване " можем да изпратим няколко подводници до Филаделфия или Маями, само че няма да го създадем ".

В последна сметка може да се повтори обстановката с разрушителя " Доналд Кук ", като Комоедов напомня 2014 година в разгара на събитията в Крим, съветски бомбардировач Су-24 е прелетял над разрушителя 12 пъти и е блокирал електрониката на системата Иджис.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР