САЩ стават все по-зависими от внос на алуминий, на фона

...
САЩ стават все по-зависими от внос на алуминий, на фона
Коментари Харесай

От производител №1 на първичен алуминий в света преди 20 години, САЩ вече имат едва 2% пазарен дял

САЩ стават все по-зависими от импорт на алуминий, на фона на увеличаващото се търсене. Предлагането може да пристигна от страни, които не демонстрират основни признаци за декарбонизация на своята промишленост, като Китай (58% от международния пазар) и Русия (5% от международния пазар).

Неотдавна компании като Ford, GM, Pepsi и Ball Corporation се обърнаха към министъра на енергетиката Дженифър Гранхолм, с молба за федерални вложения в чист алуминий. Това алармира за възходящата необходимост към локалното доставяне с чист алуминий. Компаниите молят за финансова поддръжка, с цел да спасят тази основна американска промишленост, която ще става все по-важна, поради упования скок на търсенето, написа Fortune.

Тези пионерски компании схващат, че Съединени американски щати стават все по-зависими от задграничното предложение на алуминий и защото търсенето се усилва, предлагането може да пристигна от страни, които не демонстрират основни признаци за пречистване на своята промишленост, като Китай (58% от международния пазар) и Русия (5% от международния пазар).

Въпреки че шестте останали топилни фабрики в страната в този момент са единствено % от световния примитивен алуминиев потенциал, не постоянно е било по този начин. През 2000 година Съединени американски щати бяха най-големият международен производител на примитивен алуминий. През 2022 година Съединени американски щати към този момент имат по-малко от 2% от международния пазарен дял .

" Перфектната стихия " дебне пазара на алуминий

Затварянето на топилни фабрики в Китай и Европа се отразява на търсенето

Според бизнеса през днешния ден производството на примитивен алуминий в Съединените щати е на спешни равнища. " Докато прогнози сочат, че световното търсене на примитивен алуминий ще се усили през идващите десетилетия, локалното произвеждане на материала продължава да понижава и е изложено даже на риск от изгубване. Ръстът на цените на електрическата енергия, неналичието на достъп до евтина възобновима сила и незадоволителните федерални вложения затрудняват даже шест първоначални топилни завода ", гласи писмото на фирмите.

Компаниите сигнализират още, че без доставяне с алуминий при идния енергиен преход ще се разчита на алуминий с по-високо наличие на въглерод във време, когато намаляването на излъчванията е от значително значение.

Производители на алуминий като Alcoa също виждат проблемите в бранша. Според отчет от 2022 година има нужда от " понижаване на риска и бъдещите отговорности посредством минимизиране на обществените и екологичните въздействия ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР