САЩ спират от петък за срок от 30 дни влизането

...
САЩ спират от петък за срок от 30 дни влизането
Коментари Харесай

САЩ спират влизането на чужденци от Европа за 30 дни

САЩ стопират от петък за период от 30 дни влизането на своя територия на идващи от европейски страни задгранични жители поради епидемията от новия ковид, заяви президентът Доналд Тръмп, представен от Ройтерс и ТАСС.

" За да избегнем попадането в страната на нови инфектирани, преустановяваме от петък в среднощ за 30 дни всички влизания от Европа в Съединени американски щати. Изключения ще се вършат за американски жители, които са минали съответните инспекции. Тези ограничавания няма да важат за Англия ", съобщи Тръмп в телевизионно послание.

Тръмп не уточни съответни европейски страни, а единствено сподели, че ограничаването важи за цяла Европа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати посочи, че новите ограничавания стопират влизането в страната на множеството задгранични жители, които са били в страни от Шенгенското пространство през последните 14 дни.

Според министерството става дума за идващи от Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.

Тези ограничения не важат за американски жители и непрекъснато пребиваващи в Съединени американски щати, както и за директните им родственици. В идващите 48 часа министерството ще разгласява предписание американските пасажери, идващи от страни от Шенгенското пространство, да се прибират в Съединени американски щати през избрани летища с увеличени инспекции за ковид.

Освен това Съединени американски щати наблюдават развиването на епидемията от ковид в Китай и Южна Корея и защото ситуацията там се усъвършенства е допустимо въведените ограничавания за влизане на хора от тези две страни в Съединени американски щати да се анулират по-рано от плануваното, сподели Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че Европа носи част от виновността за епидемията от ковид в Съединени американски щати, където по най-нови данни има 1281 инфектирани и 37 умрял, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз не взе същите предохранителни ограничения за ограничение на пътуванията от Китай и други рискови страни. В резултат на това огромен брой огнища на болест в Съединени американски щати бяха подбудени от пристигнали от Европа хора ", сподели Тръмп.

Доналд Тръмп заяви, че ще изиска от Конгреса да понижи налога върху трудовите хонорари, с цел да се помогне на американците да преодолеят икономическите последствия от епидемията с новия ковид, съобщи Франс прес.

Тръмп също по този начин разгласи, че ще разпореди на финансовото министерство да отсрочи крайния период за заплащане на налози за някои физически и юридически лица без наказателна рента и ще вземе незабавни ограничения за обезпечаване на финансова помощ на служащи, които са заболели, карантинирани или се грижат за инфектирани хора.

Междвуременно Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати (НБА) разгласи, че прекратява всички мачове от постоянния сезон, откакто състезател от тима на Юта Джаз е дал позитивна проба за новия ковид, съобщи Франс прес.

" НБА прекратява мачовете си до ново разпореждане ", се споделя в изказване на организацията. Предвиденият за нощес мач сред Юта Джаз и Оклахома Сити Тъндър в Оклахома сити е бил анулиран. Заразеният състезател не е бил в залата.

Тази година постоянният сезон на НБА по график продължаваше до 15 април, след което се играят плейофите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР