САЩ смятат, че Северен поток – 2“ представлява заплаха за

...
САЩ смятат, че Северен поток – 2“ представлява заплаха за
Коментари Харесай

САЩ: Европа да се оттегли от "Северен поток - 2"

САЩ считат, че „ Северен поток – 2 “ съставлява опасност за европейската сигурност. Това съобщи американският асистент – държавен секретар по енергийните въпроси Франсис Фанън, представен от The Moscow Times.

Фанън прикани страните от Европа да се отдръпват от плана. Съединени американски щати към този момент се оповестиха твърдо против новия газопровод.

„ Съединени американски щати се опълчват на „ Северен поток – 2 “, тъй като се притесняваме, че съставлява огромна геополитическа опасност за сигурността на Европа. Това не е търговски план, а политически инструмент. С него съветски указва напън над европейските страни. Призоваваме всички европейски страни да се отдръпват от него “, съобщи Фанън.

Съветникът по национална сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп – Джон Болтън към този момент разгласи, че Съединени американски щати обмислят редица ограничения за прекъсването на плана.

Германия към този момент разгласи, че продължава да поддържа плана и да гледа на него като на икономическа концепция. Русия отхвърля обвиняванията върху разработвания план.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР