САЩ след разпадането на СССР получи неочакван аванс във военната

...
САЩ след разпадането на СССР получи неочакван аванс във военната
Коментари Харесай

САЩ форсират разработването на нов танк

САЩ след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики получи непредвиден задатък във военната област, който не съумя да употребява – толкоз мощно бе убеждението, че Русия скоро няма да се съвземе. Това стана и в региона на танкостроенето. Приетият на въоръжение през 1980 година танк М1 Abrams към този момент навършва 38 година Признава се, че макар отличното съчетаване на огън, скорост и ризница, „ Абрамс” към този момент обезпокоително остарява. Закъснението се изяснява с обстоятелството, че американските военни теоретици не могат да предвиждат характера на бъдещите бойни дейности и дали ще се стигне до използване на актуалните концепции за общовойсковия пердах.

Съвременната военна техника стана прекомерно комплицирана, основава се много по-продължително време поради изследвания на авангардни технологии, нейните тествания и „ доизкусуряване” не престават от време на време с години, по тази причина е обикновено основаването на новите мостри техника да стартира още с приемането на предходното потомство.

САЩ обаче се захласнаха в превъзходството си. Сетиха се, че би трябвало да приготвят правоприемник на Abrams едвам през 2011 година Проектът NGCV обаче беше преустановен през 2015 година, тъй като американските танкостроители не можаха да се вместят в сакралните 60 т., а творението им доближи маса от 80 т.

Ограничението има напълно рационални доводи, стимулирани главно от транспорта им по въздуха през Атлантика - наднормената маса лимитира запаса от гориво. Танк с маса 80 т щеше да наложи създаване на нови военнотранспортни самолети, а това на собствен ред повлича доста нови проблеми.

Парадът в Москва през май 2017 година с новите авангардни 48-тонни танкове Т-14 Армата принудиха американците да се сетят, че Abrams остарява с всяка година.

Сега американските военни желаят новите танкове с вчерашна дата, защото съветските им събратя няма да им оставят шансове на бойното поле.

Министърът на Сухопътните войски Марк Еспер съобщи: „ Първоначално се предполагаше, че новата техника, която би могла да размени както БМП Bradley, по този начин и танка Abrams, ще бъдат подготвени към 2035 година Обаче в този момент е взето решение да се форсира темпът на работа. Очакваше се първите два прототипа да бъдат основани към 30 септември 2022 година и за тази цел се възнамеряват да се насочат 700 млн $. Сега се възнамерява срокът да бъде скъсен най-малко с една година. Ние желаеме да създадем отдалечен скок и да преминем към бойно средство от последващо потомство. Ние не можем да чакаме 15 година Ние би трябвало бързо да се придвижим напред, тъй като виждам страни като Русия и Китай и зная, че ние би трябвало да достигнем там преди тях.”

Представител на въоръжените сили на Съединени американски щати съобщил за National interest, че новото потомство бойни машини ще включва системи за дейна отбрана, понижаване на екипажа и автоматизиран ненаселен купол, степен на роботизиране.

Както БЛИЦ към този момент осведоми, германци и французи - безконечните противници в танкостроенето – взеха решение да си обединят напъните и към 2030 година да основат високотехнологичен и добре въоръжен супертанк, кадърен да противостои на евентуалните съперници. Става дума за европейската стратегия по основаване на перспективен главен танк, получил названието Main Ground Combat System 2030+ (Основна наземна бойна система за интервала след 2030 г.).

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР