САЩ скоро могат да замразят подготовката за доставяне на многоцеливи

...
САЩ скоро могат да замразят подготовката за доставяне на многоцеливи
Коментари Харесай

САЩ обмислят да блокират доставката на Ф-35 за Турция заради С-400

САЩ скоро могат да замразят подготовката за снабдяване на многоцеливи изтребители Ф-35 на Турция , оповестиха публични представители пред " Ройтерс ".

Това е най-силният сигнал от Вашингтон, че Анкара не може да има по едно и също време най-модерния аероплан на Съединени американски щати и съветски зенитно-ракетен комплекс С-400 , защото системата ще компрометира сигурността на изтребителя.
 Пентагонът предложи да не се доставя Ф-35 на Турция, в случай че закупи С-400 от Москва
Пентагонът предложи да не се доставя Ф-35 на Турция, в случай че закупи С-400 от Москва

Най-добре е да не се завършва договорката с Турция

" С-400 е компютър. Ф-35 е компютър. Вие не закачате компютъра си на компютъра на съперника си, и в основата си ние това вършим ", сподели помощникът на министъра на защитата на Съединени американски щати по въпросите на интернационалната сигурност Катрин Уилбарджър.

Въпреки че към момента не е взето решение, американски представители потвърдиха, че Вашингтон обмисля да приключи ограниченията за доставка на Ф-35 на Турция.

Представител на Съединени американски щати разяснява, че една от ограниченията, която се разисква от Съединени американски щати, е други възможности на хранилище за мотори в Турция. Източникът разясни, че евентуалните други възможности най-вероятно ще бъдат някъде в Западна Европа . В турския северозападен град Ескишехир има хранилище за мотори за Ф-35.
 Русия усъвършенства стелт опциите на Су-57, с цел да унищожава F-35 и F-22
Русия усъвършенства стелт опциите на Су-57, с цел да унищожава F-35 и F-22

Американски учени изясняват, че не виждат стелт опция в дизайна

Ако Турция бъде извадена от програмата за произвеждане на изтребителя, това ще е най-сериозната рецесия в връзките със Съединени американски щати през последните десетилетия, разяснява Бюлент Алириза, шеф на Турския план към Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

Противоречията на двете страни се простират оттатък Ф-35 , обгръщат тактиката за Сирия, глобите против Иран и задържането на чиновник на американското консулство.

Този спор за Ф-35 действително е един признак , а не причина за проблемите сред двете страни, счита Алириза.
 Съединени американски щати: Турция да избере F-35 или С-400
Съединени американски щати: Турция да избере F-35 или С-400

Анкара е изправена пред избор

Мнозина американски представители се притесняват, че Турция се отдалечава от НАТО и гледат на подобряваните връзки сред Анкара и Москва с паника.

Ако Анкара извърши договорката с Русия, Съединени американски щати могат да наложат наказания на Турция.

Вашингтон се пробва да убеди Турция да закупи зенитно-ракетен комплекс " Пейтриът " вместо С-400.

Решението на Анкара да закупи съветската система също може да провокира битка в Конгреса на Съединени американски щати, който към този момент блокира всички огромни оръжейни покупко-продажби с Анкара. Законодателите могат да възобновят опитите си да вкарат законодателство, което ще забрани на администрацията на Доналд Тръмп да разреши на Турция да се снабди с Ф-35, в случай че получи С-400.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР