САЩ, Швеция и Италия са отговорили на МО за нов

...
САЩ, Швеция и Италия са отговорили на МО за нов
Коментари Харесай

САЩ, Швеция и Италия са отговорили на МО за нов тип изтребител

САЩ, Швеция и Италия са дали отговор на МО за нов вид изтребител
Съединени американски щати, Швеция и Италия са трите страни, които са дали отговор на запитването на Министерството на защитата за доставка на нов вид изтребител, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес в 12.00 ч. – авансово оповестения период, Министерството на защитата получи отговори на запитването за даване на оферти за доставка на нов вид военен аероплан. Отговорили са три страни за четири вида бойни самолети.

Официалното отваряне на предложенията беше през днешния ден от 15.00 ч. в Министерството на защитата в реда на тяхното приемане.

Така първо бе отворено предлагането на Съединени американски щати за нов F-18, второто предложение отворено по реда на идване още веднъж от Съединени американски щати за нов F-16. Третото предложение е за нов аероплан Грипен от Швеция. Четвъртото предложение е за използван аероплан Юрофайтър от Италия.

заседание: Надявам се, че през днешния ден е прекрасен ден за българската авиация “, сподели след отварянето на получените предложения зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов. Той дефинира момента като исторически.

„ Какво в действителност не сме получили? Не сме получили оферта от Израел за втора употреба F-16, не сме получили оферта от Португалия за втора употреба F-16 и не сме получили оферта на нов Рафал или остарял Рафал от Франция. Останалите страни вземат участие. Имаме присъединяване в действителност на четири вида самолета. При четири предложения мисля, че можем да бъдем удовлетворени “, изясни той пред медиите.

Актуализиран план за капиталов разход „ Придобиване на нов вид военен аероплан “ беше признат с решение на Народното събрание от 8 юни 2018 година Той планува придобиването на 16 броя самолети на два стадия. Първият стадий – придобиване на не по-малко от 8 броя. Финансова рамка за реализация на първия стадий e 1,8 милиарда лв. с Данък добавена стойност. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР