САЩ ще увеличават своя ядрен потенциал до тогава, докато останалите

...
САЩ ще увеличават своя ядрен потенциал до тогава, докато останалите
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ ще увеличат ядрените си оръжия

Съединени американски щати ще усилват своя нуклеарен капацитет дотогава, до момента в който останалите страни не се вразумят. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп.

„ Докато хората не дойдат на себе си, ние ще усилваме нуклеарния си капацитет “, сподели Тръмп, представен от БГНЕС.

„ Ние имаме толкоз пари, колкото няма никой различен и ще го усилваме, до момента в който останалите не се вразумят. Когато те го създадат, ние ще постъпим мъдро и ще прекратим това. И освен ще прекратим, само че и ще съкратим този капацитет “, сподели стопанинът на Белия дом, добавяйки, че става дума за Китай и Русия, която, съгласно него, не извършва своите задължения по ДЛРСМО.

Тези думи на американския президент доста припомнят за обстановката от началото и средата на 80-те години на предишния век, когато сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики имаше конкуренция във въоръженията. На територията на Европа двете суперсили бяха разположили разнообразни типове ракети. В последна сметка Съюз на съветските социалистически републики финансово не устоя на конкуренцията и по времето на Михаил Горбачов взе решение за прекъсване на тази полуда. Това докара до сключването на Договора за очистване на ракетите с дребен и междинен обхват от Горбачов и Роналд Рейгън.

Ракетният контракт би трябвало да включва и Китай

Договорът за ликвидацията на ракетите със междинен и дребен обхват би трябвало да обгръща освен Русия и Съединени американски щати, само че и Китай, съобщи Тръмп.

„ Китай не е включен в контракта, той би трябвало да бъде включен в него “, съобщи американският президент преди да замине на предизборна обиколка в щата Тексас в навечерието на ноемврийските промеждутъчни избори за Конгреса.

При това Тръмп удостовери, че има намерение да извади Съединени американски щати от ДЛРСМО, за което към този момент разгласи в събота. В тази връзка той упрекна Русия, че не съблюдава духа и буквата на този контракт.

„ Русия не се придържа към духа на този контракт. Прекратявам действието му, тъй като те го нарушават “, сподели той.

Попитан дали неговото изказване може да се приема като „ опасност към Владимир Путин “, Тръмп отговори:

„ Това е опасност към който поискате. И това включва Китай, и това включва Русия, и това ще включи всеки, който желае да играе тази игра “. „ С мен няма да се получи да играете на тази игра “, добави американският президент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР