САЩ ще увеличат допълнително военното си присъствие в Гърция, като

...
САЩ ще увеличат допълнително военното си присъствие в Гърция, като
Коментари Харесай

САЩ ще увеличат военното си присъствие в Гърция

САЩ ще усилят в допълнение военното си наличие в Гърция, като в това влиза увеличение на американските кораби и самолети, както и разширение на двустранните учения, съобщи началникът на Обединените генерални щабове на Съединени американски щати Джоузеф Дънфорд, написа електронното издание Military Times.
„ Ако погледнете географията и погледнете настоящите интервенции в Либия и Сирия, евентуалните други интервенции в Източното Средиземноморие и географията на Гърция, опциите са доста огромни “, уточни Дънфорд, представен от " Фокус ".
Американски публични лица, осведомени с въпроса, са обяснили, че към момента няма съответни проекти за бази, само че главнокомандващият въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа военачалник Къртис Скапароти преглежда няколко разновидността за разширение на военновъздушните учения на Съединени американски щати, увеличение на потенциала на потенциала на предно-разположените пристанища за поправки и спомагателни многостранни маневри. „ Това са диалози, които военачалник Скапароти и други водят сега, до момента в който оглеждат региона за това, къде могат да разположат силите “ в идващите 5 до 10 години, е споделил един от тях, представен от изданието.
Плановете за разширение на военното наличие на Съединени американски щати идват, до момента в който Гърция е изправена пред неустановеност в своите връзки с Русия и Турция, показва събеседникът на военната медия.
Гърция „ оглежда своите съседи и вижда същата неустойчивост... която и ние “, прибавя той. „ Те постоянно са имали терзания от своя съдружник в НАТО Турция “.
Дънфорд съобщи, че увеличеното потребление на гръцките бази не е обвързвано с връзките на Съединени американски щати с Турция и че Съединени американски щати чака, че потреблението на въздушната база Инджирлик ще продължи.
Въпреки това връзките сред Вашингтон и Анкара се утежниха доста през последните няколко години заради различия по отношение на политиката на Съединени американски щати в Сирия, несполучливия прелом в Турция през 2016 година и закупуването от Турция на съветската система за противоракетна защита С-400.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР