САЩ ще спрат да предоставят специална закрила на имигрантите от

...
САЩ ще спрат да предоставят специална закрила на имигрантите от
Коментари Харесай

САЩ ще спрат специалната закрила на имигрантите от Салвадор през 2019 г.

САЩ ще спрат да дават специфична протекция на имигрантите от Салвадор на 9 септември 2019 година. Това разгласи американското министерство на вътрешната сигурност, съгласно което 18-месечната пролонгация в прекратяването на статута ще разреши равномерен преход, оповестява Българска телеграфна агенция.

Министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен реши да отстрани краткотрайния статут на протекция, основан след опустошителното земетресение в Салвадор през 2001 година, разрешил на повече от 200 хиляди салвадорски имигранти да останат в Съединени американски щати. От министерството прецизираха, че 18-месечният интервал ще даде задоволително време на хората да потърсят различен имиграционен статут или да възнамеряват завръщането си в родината и ще разреши на Салвадор да се приготви за демографската смяна.

През последната година американското държавно управление бе изправено пред редица крайни периоди за взимане на решения дали да отстрани закрилата, предоставяна от Съединени американски щати на имигранти, чиито родни страни са потърпевши от бедствия. Салвадорците са най-голямата група с краткотраен статут на протекция в Съединени американски щати, следвани от хондурасците, които са към три пъти по-малко на брой и могат да изгубят своя статут на протекция по-късно тази година.

Хаитянците и никарагуанците ще изгубят своя статут на протекция през 2019 година Статутът на протекция на имигрантите от Южен Судан беше продължен до май 2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР