САЩ ще си сътрудничат със своите съюзници за доставяне на

...
САЩ ще си сътрудничат със своите съюзници за доставяне на
Коментари Харесай

Ню йорк таймс: САЩ ще търсят от съюзниците си съветски танкове за Украйна

САЩ ще си сътрудничат със своите съдружници за снабдяване на танкове руско произвеждане на Украйна за подсилване на нейната защита в Донбас, оповестява в. " Ню Йорк таймс ", като цитира американски чиновник.

Според източника, поискал анонимност, решението на Вашингтон да работи като медиатор, с цел да помогне за предаването на танковете, е взето в отговор на искане, отправено от украинския президент Володимир Зеленски. Това е първият случай от началото на войната в Украйна, при който Съединени американски щати оказват помощ за даване на танкове, отбелязва американското издание.

Прехвърлянето на танковете, с които украинските военни знаят по какъв начин да боравят, ще стартира скоро, съобщи служителят. Той обаче отхвърли да разкрие какъв брой танка ще бъдат пратени или от кои страни ще дойдат те, показва вестниктът.

По думите му танковете ще разрешат на Украйна да нанася артилерийски удари с огромен обхват против съветски цели в Донбас, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Германия трансферира ракети за противовъздушна защита в Литва
Германия трансферира ракети за противовъздушна защита в Литва, с цел да укрепи източния фланг на НАТО, съобщи ДПА, като се базира на Бундесвера, осведоми Българска телеграфна агенция.

В известието на немските въоръжени сили се добавя, че зенитните ракети идват в балтийската страна от четвъртък.

Бойната група на НАТО в Литва е под командването на Бундесвера. Тя бе подсилена на няколко пъти в отговор на съветската инвазия в Украйна, напомня ДПА.

Леката система за противовъздушна защита " Оцелот " е предопределена за отбрана на сухопътни сили против ниско летящи изтребители и бойни хеликоптери.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР