САЩ ще се завърнат на Луната след почти 50-годишна пауза

...
САЩ ще се завърнат на Луната след почти 50-годишна пауза
Коментари Харесай

САЩ ще се завръщат на Луната

САЩ ще се завърнат на Луната след съвсем 50-годишна пауза с роботизирания спускаем уред "Перегрин " ( "Странник "), издигнат от компанията "Астроботик текнолъджи ", който ще бъде изстрелян с ракетата "Вулкан " на "Юнайтед лонч алайънс ", заяви Ройтерс.

"Астроботик " беше определена през ноември дружно с още осем компании като съперници за бюджета от 2,6 милиарда $ за създаване на дребни галактически апарати и друга технология за20 задачи за проучване на лунната повърхнина през идващото десетилетие.

"Астроботик " се спря на ракетата "Вулкан ", която се създава от взаимно дружество на "Боинг " и "Локхийд Мартин " за изстрелването на спускаемия уред "Перегрин " от Кейп Канаверал през лятото на 2021 година Това ще е първото изстрелване на "Вулкан " и главното тестване за ракетата, която ще стане главното средство за отбрана на "Юнайтед лонч алайънс " срещуконкурентните ракети на "Спейс Екс " и други компании.

Ако няма промени в графика, "Перегрин " ще стане първият американски галактически уред, който ще кацне на Луната след астронавтите от "Аполо " през 1972 година Мисията ще транспорти съоръжение и опити по стратегия на НАСА и ще постави основите, тъй че до нея да стигнат астронавти до 2024 година, какъвто оптимистичен график сформира администрацията на Доналд Тръмп.

През май "Астроботик " заяви, че НАСА й е отпуснала 79,5 млн. $ за първата задача, в която ще има съоръжение от осем разнообразни страни, в това число Съединени американски щати и Мексико.

В основата на "Вулкан " са моторите ВЕ-4 на компанията "Блу произход " на Джеф Бeзос, която също работи върху тежкотоварна ракета. "Вулкан " ще замести ракетите от сериите "Делта " и "Атлас ".

Други страни също се насочиха към Луната. Китайска сонда сполучливо кацна на противоположната страна на Луната през януари. Израелска частна компания се включи в конкуренцията с непилотиранияроботизиран лендър "Берешит ", само че той се разруши в лунната повърхнина през април. Индийският роувър "Чандраян-2 ", който беше изстрелян през юли, застана през днешния ден на окололунна орбита на път към южния полюс на спътника ни, който до момента е неразучен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР