САЩ ще се защитават, ако Китай застраши суверенитета ни, заяви

...
САЩ ще се защитават, ако Китай застраши суверенитета ни, заяви
Коментари Харесай

Ще се защитим, ако Китай застраши суверенитета ни, заяви Байдън

САЩ ще се пазят, в случай че Китай заплаши суверенитета ни, съобщи американският президент Джо Байдън в, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Байдън сподели, че Вашингтон е подготвен да си сътрудничи с Пекин по въпроси, които са от интерес на Съединени американски щати, и в името на богатството на света.

" Но не оставайте с неправилно усещане. Както декларирахме пределно ясно предходната седмица - в случай че Китай заплаши суверенитета ни, ще защитим страната си. Както и направихме ", посочи американският водач.

Думите на Байдън са свързани със на китайски балон, в американското въздушно пространство и за който се допуска, че е бил употребен за шпионски цели. Балонът бе свален от Съединени американски щати с ракета край крайбрежията на щата Южна Каролина.

Байдън акцентира, че ясно е декларирал на китайския президент Си Цзинпин, че Съединени американски щати желаят състезание, само че не и спор.
" Няма да се оправдавам за това, че влагаме, с цел да създадем Америка мощна. Инвестираме в американски нововъведения, в промишлености, които ще дефинират бъдещето и които китайското държавно управление желае да господства ", разясни американският президент. " През миналите две години демокрациите станаха по-силни, а не по-слаби. Авторитарните режими станаха по-слаби, а не по-силни ", сподели Джо Байдън.

Светът е изправен пред съществени провокации, съобщи президентът.

" Съюзниците се засилват, харчат повече и вършат повече. Появяват се мостове сред сътрудниците в Тихоокеанския район и тези в Атлантическия район и тези, които залагат против Америка, схващат какъв брой са сбъркали. Никога не е добра концепция да залагаш против Америка ", безапелационен бе Байдън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР