САЩ ще работи с международни партньори, за да увеличи доставките

...
САЩ ще работи с международни партньори, за да увеличи доставките
Коментари Харесай

САЩ обеща да увеличи вноса на газ в ЕС

САЩ ще " работи с интернационалните сътрудници ", с цел да усили доставките на полутечен природен газ (LNG) за Европейски Съюз с 15 милиарда куб. м през тази година, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък на взаимна конференция с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестява Политико.

" Обединяваме се, с цел да понижим зависимостта на Европа от съветската сила ", сподели Байдън. " Днес постигнахме единодушие по взаимен проект за деяние за постигането на тази цел, като в същото време подсигуряваме напредъка си към несъмнено и чисто енергийно бъдеще. "

Обещаното количество се равнява на съветския полутечен природен газ, импортиран от Европейски Съюз през предходната година. Това обаче е единствено към 10 % от общия импорт на съветски газ в размер на 155 милиарда куб. м, по-голямата част от който се доставя по тръбопроводи.

 

 

Съвместна работна група ЕС-САЩ ще прегледа опцията за прекачване на спомагателни 50 милиарда куб. м американски газ в Европейски Съюз годишно до 2030 година

Байдън съобщи, че това зависи от това дали Европейски Съюз ще се увери, че има търсене и дали ще се форсира издаването на разрешителни за нови терминали за импорт на полутечен природен газ.

" Европейската комисия ще работи с страните членки за предпазване на газ на целия континент, за създаване на повече инфраструктура за приемане на полутечен природен газ и за предприемане на ограничения за повишение на успеваемостта на газа. Това строителство ще се реализира по метод, който е в сходство с общата ни цел за нулево чисто замърсяване, а не в несъгласие с нея ", добави Байдън.

 

 

Това значи, че цялата нова газова инфраструктура би трябвало да има невисок въглероден отпечатък, " в това число посредством потребление на чиста сила за зареждане на интервенциите на място, понижаване на приключването на метан и създаване на чиста и възобновима инфраструктура, подготвена за потребление на водород ", се споделя в изказване на Белия дом.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР