САЩ ще продължат да зависят от турското производство на ключови

...
САЩ ще продължат да зависят от турското производство на ключови
Коментари Харесай

След всички закани - Турция ще произвежда части за F-35 до края на 2022 година

САЩ ще продължат да зависят от турското произвеждане на основни елементи за изтребителя F-35 до 2022 гodina, заяви организация Bloomberg, базирайки се на формален представител на Пентагона.
Въпреки че на Турция към момента е неразрешено да купува F-35 след решението да закупи съветската система за Противовъздушна отбрана С-400, подполковник Майк Андрюс, представител на Министерството на защитата, съобщи, че в края на 2019 година е взето решение за " съблюдаване на съществуващите контракти и приемане на доставки на части, които към този момент са били контрактувани /с Турция/ ".
Андрюс акцентира, че задачата е " да се избегнат скъпи, разрушителни и разточителни прекратявания на контракти ", написа БГНЕС.
Решението беше упоменато в отчета на държавното управление през май, гласи формалното изказване.
Андрюс добави, че различни източници " са били разпознати за всички създадени в Турция елементи и ще бъдат употребявани при приключване на турските контракти за произвеждане и доставка на частите ".
Турция е международен водач в авиационното и галактическото произвеждане и 10 турски компании произведат елементи за F-35 на стойност към 12 милиарда $, в това число фюзелажа, създаден от турската Aerospace Industries, сочи разбор на Bloomberg от 2018 година Турски компании създават 817 от почти 24 000 елементи на самолета и 188 от почти 3000 елементи на мотора, съгласно данни на Пентагона.
Придобиването на Турция на С-400 подтикна Вашингтон да в профил Турция от програмата за изтребителите от пето потомство F-35 през юли. Съединени американски щати настояват, че системата може да бъде употребена от Русия за прикрито приемане на класифицирана информация за за самолета и е несъвместима със системите на НАТО.
Турция обаче се опълчи, заявявайки, че С-400 няма да бъдат интегрирани в системите на НАТО и няма да съставляват опасност за сигурността на съюза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР