САЩ ще преместят посолството си в Израел от Тел Авив

...
САЩ ще преместят посолството си в Израел от Тел Авив
Коментари Харесай

САЩ местят посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим до края на 2019-а

Съединени американски щати ще реалокират посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим до края на идната година . Това разгласи американският вицепрезидент Майк Пенс, оповестяват израелски медии.

В изявлението си пред Кнесета (израелския парламент) Пенс уточни, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп ще стартира работа по преместването на посолството през идващите седмици , като изказването му беше посрещнато с бурни аплодисменти от израелските депутати.

" Йерусалим е столица на Израел - и като такава президентът Тръмп натовари Държавния департамент да стартира първични подготвителни действия за преместването на нашето посолство от Тел Авив и Йерусалим ", изясни той в изявлението пред израелския парламент.

Въпреки обявлението вицепрезидентът акцентира, че Вашингтон към момента е зает с решението за две страни на израелско-палестинския спор и прикани палестинците да се върнат на масата за договаряния.

Изказвайки се пред Кнесета по-рано министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху акцентира, че решението на Тръмп за признаването на Йерусалим за столица на Израел било едно от най-важните решения в историята на ционизма. " Никой различен американски вицепрезидент не е имал подобен ангажимент към еврейския народ ", не скри похвалите си Нетаняху към Майк Пенс.

" Поколенията ще помнят по какъв начин сте се изправили дружно с президента Тръмп във всеки смисъл на думата. Вие не бяхте там единствено физически, вие подкрепихте декларацията въодушевено и с религия, нещо, което характеризира всичко, което вършите ", съобщи Нетаняху.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР