САЩ ще предприемат необходимите мерки спрямо Русия заради агресивни действия,

...
САЩ ще предприемат необходимите мерки спрямо Русия заради агресивни действия,
Коментари Харесай

САЩ заплашиха Русия с реакция когато и където те решат

САЩ ще подхващат " нужните ограничения " по отношение на Русия поради " нападателни дейности ", съобщи държавният секретар Антъни Блинкен. 

" Видяхме разнообразни образци на нападателни дейности на Русия... Намираме се в края на следствието на хакерските атаки посредством компанията SolarWinds, на намесата в изборите в Съединени американски щати, на потреблението на химическо оръжие при опита за ликвидиране на Алексей Навални... Ще има цена и последици ", съобщи Блинкен в изявление за CNN.

" Ще предприемем нужните дейности по време и на място, което изберат Съединени американски щати, както във връзка с Русия, по този начин и по отношение на други страни, създаващи проблеми ", добави Блинкен.

Освен това държавният секретар увери в твърдото желание на Вашингтон да ускори противодействието на строителството на газопровода " Северен поток-2 ".

" Въведохме наказания срещу компаниите, които вземат участие в строителството на тръбопровода. Дадохме ясно да се разбере, че ще продължаваме да разширяваме тези наказания ", сподели Блинкен, който добави, че Съединени американски щати смятат " Северен поток-2 " за " неприятна концепция ", като акцентира, че Вашингтон се стреми неговата позиция да доближи до Берлин (б.р. - тръбопроводът би трябвало да свърже Русия с Германия).

" За нас (...) е значимо да имаме опция да кажем това директно на нашия непосредствен сътрудник Германия ", добави той.

Антъни Блинкен съобщи също по този начин, че в връзките сред Китай и Съединени американски щати се следи от ден на ден борба, само че има и съдействие.

" Не бих опростявал и не бих се спрял на едно определение. Очевидно че в тях (отношенията) има от ден на ден аспекти на противоборство, те несъмнено са конкурентни. Но също по този начин в някаква степен са сътруднически ", отговори Блинкен на въпрос вижда ли Китай като " най-големия съперник на Съединени американски щати ".

Държавният секретар на Съединени американски щати бе запитан непосредствено дали счита престолонаследника в Саудитска Арабия - принц Мохамед бин Салман, за палач . Но не отговори напряко: 

" Ежедневно по целия сват имаме работа с водачи на други страни, които правят дейности, струващи ни се неоправдателни и отвратителни. Но от позиция на същинската отбрана на нашите ползи и популяризирането на нашите цели е значимо да работим с тях. Престолонаследникът евентуално ще бъде водач на Саудитска Арабия в далечното бъдеще. Ние сме мощно заинтригувани, да вземем за пример, да сложим завършек на войната в Йемен, която евентуално е най-тежката филантропична рецесия в света. Това ще изисква доста присъединяване на Саудитска Арабия ".

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън защити решението да не бъде преследван Мохамед бин Салман, който, съгласно отчет на американското разузнаване е одобрил интервенцията в Истанбул по залавяне и ликвидиране на журналиста Джамал Кашоги през 2018 г. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР