САЩ ще предоставят още 10 милиона долара за финансиране на

...
САЩ ще предоставят още 10 милиона долара за финансиране на
Коментари Харесай

САЩ ще увеличат финансирането за украинския ВМФ след руската атака

САЩ ще дават още 10 милиона $ за финансиране на украинските въоръжени сили, с цел да укрепят военноморския ѝ флот, съобщи Ройтерс.

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви през вчерашния ден, че решението е обвързвано със събитията от предишния месец, когато Русия плени три украински кораба, създавайки "опасна ескалация " на напрежението.

Държавният департамент отбелязва, че след офанзивата на 25 ноември край Керченския пролив Литва и Англия са нараснали помощта си сигурността на Украйна.

"Съединените щати приканват Русия неотложно да върне на Украйна трите арестувани кораба и техните екипажи, да не затваря Керченския пролив и да обезпечи прекосяването през Азовско море на кораби, плаващи от и към украински пристанища, както и да зачита суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", се споделя в известието на Държавният департамент.

Британският министър на защитата Гавин Уилямсън, който през вчерашния ден бе на посещаване в Украйна, в символ на взаимност с Киев се качи на украински боен катер, сходен на един от пленените, и излезе с него за малко в Черно море. С него бе и украинският министър Степан Полторак, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР