САЩ ще предоставят допълнителни средства за Украйна в размер на

...
САЩ ще предоставят допълнителни средства за Украйна в размер на
Коментари Харесай

САЩ с нов транш от 250 милиона долара за украинската армия

САЩ ще дават спомагателни средства за Украйна в размер на 250 милиона $ за подсилване на потенциала на украинските военни, заяви Пентагона.
" Министерството на защитата разгласи през днешния ден, че възнамерява да даде 250 милиона $ на Украйна във тип на фондове за съдействие в региона на сигурността - за в допълнение образование, съоръжение и консултантски старания за създаване на потенциала на украинските въоръжени сили ", се споделя в изказването, съобщи БГНЕС.
Според министерството на защитата на Съединени американски щати, средствата ще оказват помощ на Украйна да получи повече въоръжение и да ускори военноморските и сухопътните си сили.
" Новите фондове ще обезпечат съоръжение за настоящи стратегии за образование и оперативни потребности, в това число за морските интервенции като част от продължаващите старания на Съединени американски щати за увеличение на поддръжката за морската пехота на Украйна ", се добавя в документа.
Допълнителните средства ще обезпечат съоръжение за образование и интервенции за повишение на морската ситуационна информираност на морския флот на Украйна за противопоставяне на " съветската експанзия " в Черно море, се споделя още в известието,.
Пентагона също по този начин съобщи, че новите средства ще бъдат употребявани за повишение на отбранителния потенциал и способността за оцеляване на силите за сухопътни и специфични интервенции на Украйна посредством доставяне със снайпери пушки, гранатомети и радари, връзки, уреди за нощно виждане.
Новото финансиране е като част от поредност от заплащания на Пентагона, които се отпускат от 2014 година и които сега са достигнали 1,5 милиарда $.
Засилената поддръжка за украинските военноморски сили идва откакто Съединени американски щати се ангажираха да работят с европейските си съдружници, с цел да се опълчват на това, което Вашингтон дефинира като " съветска експанзия " в Черноморския район.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР