САЩ ще поискат своите съюзници в НАТО да изпратят допълнителен

...
САЩ ще поискат своите съюзници в НАТО да изпратят допълнителен
Коментари Харесай

Вашингтон иска от съюзниците си да пратят още войници в Афганистан

САЩ ще изискат своите съдружници в НАТО да изпратят спомагателен контингент от 1000 бойци, които да оказват помощ за борбата против талибаните в Афганистан. Това съобщи новият американски дипломат в Алианса. По думите на Кей Бейли Хътчинсън спомагателните сили ще се причислят към 3000-те американски военни, които към този момент са изпратени в страната в границите на новата военна тактика на американския президент Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС.

В края на предишния месец генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че военният съюз има намерение да усили състава на задачата за образование в Афганистан с няколко хиляди бойци. Тогава той съобщи, че изцяло поддържа новата тактика на Съединени американски щати за Южна Азия и Афганистан, оповестена през август. Според генералния секретар, страните от Алианса са съгласни да усилят броя на военните инструктори, които организират образования на афганистанските военни и силите за сигурност, с " няколко хиляди ".

През есента на 2001 година Вашингтон стартира военна интервенция в Афганистан. В момента има към 13 000 военнослужещи от интернационалната коалиция в страната, в това число към 8 400 американски бойци и офицери. Те се занимават най-вече с образование на афганистанските военни. Новата тактика на Съединени американски щати удостоверява, че американската войска ще остане в Афганистан в дълготраен проект.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР