САЩ ще отменят статута на т.нар. постоянни нормални търговски отношения

...
САЩ ще отменят статута на т.нар. постоянни нормални търговски отношения
Коментари Харесай

САЩ премахва статута на Русия като най-облагодетелствана нация в търговията помежду им

САЩ ще анулират статута на така наречен " непрекъснати естествени търговски връзки " с Русия, които даваха на руснаците доста привилегии в търговията с най-голямата стопанска система в света. 

Президентът на Съединени американски щати, Джо Байдън, разгласи, че дружно с Европейския съюз и страните от Г-7 ще бъдат подхванати дейности за отнемане на Русия от статута ѝ на " най-облагодетелствана нация ", поради нашествието ѝ в Украйна, оповестява " Асошиейтед прес ", предадено от news.bg.

За задачата всяка от страните ще следва националните си процедури.

Отнемането на Русия на този ѝ статут, ще разреши на Вашингтон и съдружниците му да постановат мита на съветския импорт, увеличавайки изолацията на съветската стопанска система като ответна мярка на нахлуването в Украйна.

Ходът на Байдън идва с повишаването на натиска за анулация на това, което публично е известно като " непрекъснати естествени търговски връзки " с Русия.

В свое изявление пред Конгреса, предишния уикенд, украинският президент, Володимир Зеленски, притисна Съединени американски щати и съдружниците да подхващат дейности против Русия. Дни по-късно Байдън забрани вноса на съветски нефт и газ.

Миналата седмица Канада стана първият огромен съдружник на Съединени американски щати, който отстрани статута на най-облагодетелствана нация за Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР