САЩ ще отложат планираното повишаване на митата върху внасяни от

...
САЩ ще отложат планираното повишаване на митата върху внасяни от
Коментари Харесай

САЩ отложиха нови мита върху стоки от Китай за $250 млрд.

САЩ ще отсрочат плануваното повишение на митата върху внасяни от Китай артикули на стойност 250 милиарда $ за 15 октомври.

Това написа в " Туитър " президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха " Франс прес " и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Първоначално се планираше митата върху тези артикули да бъдат нараснали от 25 на 30 на 100 на 1 октомври.

Решението беше взето по искане на китайския вицепремиер Лю Хъ и по отношение на обстоятелството, че на 1 октомври тази година Китайската национална годишнина чества 70-ия си празник, разясни Тръмп.

Размяна на жестове

По-рано през вчерашния ден Китай разгласи, че ще освободи от спомагателните мита, достигащи 25 %, 16 типа американски артикули. Това известие наподобява умилостиви Тръмп, който дефинира решението на Пекин като " добър ход ", отбелязва ДПА.

Китайското министерство на търговията в това време приветства решението и съобщи, че китайски компании към този момент са почнали да вършат запитвания за цените на американски селскостопански артикули.

Другия месец Лю ще е във Вашингтон за алегорично възобновяване на договарянията на високо равнище. Според " Файненшъл таймс " последната замяна на жестове е първият съответен знак, че Пекин и Вашингтон дават заден ход след твърдолинейните позиции, показвани от провалянето на договарянията през май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР