САЩ ще обявят нови мита за китайските стоки през декемвриАмериканската

...
САЩ ще обявят нови мита за китайските стоки през декемвриАмериканската
Коментари Харесай

САЩ ще обявят нови мита за китайските стоки през декември

САЩ ще разгласят нови мита за китайските артикули през декември
Американската администрация може да разгласи при започване на декември въвеждането на нови мита върху вноса на редица артикули от Китай, в случай че плануваната за края на ноември среща сред президентите на Съединени американски щати и Китай Доналд Тръмп и Си Цзинпин не даде резултат. Двамата би трябвало да беседват по време на форума на Г-20 в Буенос Айрес, прецизира организация „ Блумбърг “, базирайки се на свои източници.

Повишените мита могат да обиден вноса на китайски артикули на обща стойност към 257 милиарда $. Ако тази мярка не бъде оповестена при започване на декември, тогава новите ограничения на американската администрация за китайския импорт ще стартират да се ползват при започване на февруари.

Преговорите сред Съединени американски щати и КНР по въпросите на търговията бяха прекъснати в средата на септември, когато беше анулирана визитата на китайската делегация във Вашингтон в отговор на въведените от Тръмп мита. На 24 септември в Съединени американски щати влязоха в действие мита в размер на 10% за внасяните от Китай артикули на обща стойност 200 милиарда $. От Белия дом дадоха обещание, че те могат да набъбнат до 25%. КНР таксува с мита от 5% до 10% американски импорт за 60 милиарда $. Тръмп изрази подготвеност да пристъпи към нов стадий на ограничаващи ограничения, в случай че Пекин реши да предприеме ответни дейности. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР