САЩ ще наложат допълнителни такси за вноса на алуминий и

...
САЩ ще наложат допълнителни такси за вноса на алуминий и
Коментари Харесай

Официално: САЩ налагат мита на ЕС, Канада и Мексико

Съединени американски щати ще наложат спомагателни такси за вноса на алуминий и стомана от страни от Европейския съюз, Канада и Мексико, считано от среднощ на 1 юли. Това разгласи министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос.

Рос съобщи пред кореспонденти, че договарянията с Европейски Съюз не са довели до постигането на приемливо съглашение, което да убеди Вашингтон да освободи страните от организацията от цените, наложени през март.

Междувременно договарянията с Канада и Мексико за преразглеждане на Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА) „ лишават повече от предстоящото " и няма „ точна дата " за тяхното привършване, тъй че освобождението на двете страни от таксите също ще бъде отстранено, добави Рос, представен от AFP и " Фокус ".

По-рано през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел разгласи, че Европейски Съюз ще реагира твърдо и единно на новите американски мита за стомана и алуминий.

„ Искаме да бъдем освободени от тези цени, които са несъвместими с разпоредбите на Световната комерсиална организация ", акцентира Меркел.

Мнозина се притесняват, че митата на Съединени американски щати ще разпалят комерсиална война в света. Напрежение по мотива има и измежду азиатските съдружници на Щатите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР