САЩ ще изтеглят тази седмица целия дипломатически персонал, който все

...
САЩ ще изтеглят тази седмица целия дипломатически персонал, който все
Коментари Харесай

САЩ изтеглят всичките си дипломати от Венецуела

САЩ ще изтеглят тази седмица целия дипломатически личен състав, който към момента е в посолството ни в Каракас, заради задълбочаването на рецесията във Венецуела, заяви в Туитър държавният секретар Майк Помпео, представен от Франс прес.

Това решение беше взето вследствие на утежняването на ситуацията в южноамериканската страна, както и въз основа на заключението, че наличието на американски дипломатически личен състав в посолството се е трансформирало в ограничаване за политиката на Съединени американски щати, уточни в изказване Държавният департамент.

В изказването не се прецизира денят, в който чиновниците ще изоставен посолството.

Междувременно венецуелският опозиционен водач и ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо прикани сънародниците си още веднъж да стачкуват в Каракас и на всички места другаде в страната във вторник в 15 ч локално време (19 ч по Гринуич) против продължаващото от четвъртък спиране на електроподаването.

Според президента на Венецуела Николас Мадуро настоящето спиране на електроподаването, което визира цялата страна, е резултат от хакерска атака на Съединени американски щати и опозицията против основната венецуелска водноелектрическа централа.

Вчера Мадуро заяви, че управляващите са задържали двама души за опит за бойкот на Водноелектрическа централа "Симон Боливар " в Гури. Според президента офанзивата против националната енергийна система е осъществена по три метода: хакерска атака, електромагнитен подтик и физическо нахлуване. "Първо е била осъществена хакерска атака против системата на компания "Корпоелек " във Водноелектрическа централа "Симон Боливар " и системата в Каракас. После е употребен електромагнитен подтик, прекъснал процеса по възобновяване на системите, а най-после са прибягнали до физическо нахлуване - палежи и рушене на електрически подстанции ", сподели Мадуро в послание към популацията, излъчено в приложението "Перископ ".

Електроснабдяването беше възобновено в елементи на венецуелската столица, само че през вчерашния ден Каракас още веднъж потъна в мрак. Властите са разпоредили рейсове да заменят метрото, което не работи. Спирането на тока докара до дефицит на вода и гориво. Някои от жителите на столицата са се принудили да употребяват вода от нечистата река Гуайре. Съобщава се за митинги против неналичието на вода в Каракас и за дълги опашки на бензиностанциите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР