САЩ ще изтегли хиляди войници от Германия, като част от

...
САЩ ще изтегли хиляди войници от Германия, като част от
Коментари Харесай

САЩ изтеглят хиляди войници от Германия

Съединени американски щати ще изтегли хиляди бойци от Германия, като част от тях ще бъдат преместени в Черноморския район. Поводът е решението на Берлин да построи газопровода " Северен поток 2 ".

" Германия заплаща на Русия милиарди долари за енергетика и ние би трябвало да ги пазиме от Русия. Защо е всичко това? Освен това те към момента се бавят с 2% такси за НАТО. Затова ще преместим някои войски от Германия ". Това написа президентът Доналд Тръмп в Туитър.

Часове по-рано шефът на Пентагона Марк Еспер разгласи, че Съединените щати изтеглят 11 900 бойци от Германия. Той позволи, че някаква част от тях може да бъдат преместени в Черноморския район, само че без да прецизира къде тъкмо.

Според Еспер Съединени американски щати ще върнат в родината им към 6400 американски военнослужещи, а към 5600 ще бъдат ситуирани в страни от НАТО.

" Настоящият проект на европейското командване е да реалокират към 11 900 войски от Германия, като се понижи броят им там от към 36 000 на 24 000 ", сподели Еспер на конференция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР