САЩ ще изпратят през октомври 500 военни в Литва за

...
САЩ ще изпратят през октомври 500 военни в Литва за
Коментари Харесай

САЩ ще разположат 500 военни в Литва за 6 месеца

САЩ ще изпратят през октомври 500 военни в Литва за период от шест месеца, заяви " Ройтерс ". " Посланието е, че силите на Съединени американски щати могат да дойдат когато, където и в каквато бройка са нужни ", сподели пред " Ройтерс " литовският министър на защитата Раймундас Кароблис.

Целта на разполагането на този контингент е да бъдат засилени позициите на НАТО против съветското военно наличие в района, означи " Асошиейтед прес ".

Съединени американски щати влагат в Европа, с цел да възпрат възможна експанзия от страна на Русия, правейки разноски за военни образования, модернизиране на бази и разполагане на американско военно съоръжение. Но в същото време президентът Доналд Тръмп приканва европейските си съдружници да харчат повече за защита, означи " Ройтерс ".
Москва споделя, че няма желание да нахлува в балтийските страни и Полша, и упреква НАТО, че дестабилизира Европа, като разполага войски покрай границите на Русия.

Съюзнически войски от Англия, Канада, Франция и Германия са разполагани на ротационен принцип в Полша, Литва, Латвия и Естония, откогато Русия анексира Кримския полуостров през март 2014 година

Освен бойци новият американски контингент ще включва 30 танка " Ейбрамс ", 25 бронирани машини " Брадли " и 70 други автомобила.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР