САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400

...
САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400
Коментари Харесай

САЩ и Нидерландия съвместно модернизират чешки танкове Т-72 и ги пращат на Украйна

САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400 млн. $ и основават в Германия команден център за подпомагане в региона на сигурността. Центърът ще дава отговор за прехвърлянето на всички оръжия за Украйна и образованието на украински бойци, разгласи през днешния ден Пентагонът, представен от Българска телеграфна агенция.

Новият команден пост, наименуван Група за подпомагане за сигурността на Украйна, е сигнал за по-продължителна и дълготрайна стратегия в поддръжка на Киев в битката му против Русия, сподели говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

Пакетът от новите 400 млн. $ включва контракти за 1100 дрона " Финикс гоуст ", финансиране на ремонта на 45 танка, 40 речни катера и други системи. Но защото оръжията ще минават по схемата " Инициатива за подпомагане в сигурността на Украйна " и няма да бъдат доставени неотложно на Киев. Оръжията по тази самодейност се поръчват от производители, а не се изваждат от оръжейни хранилища, разясни АП.

От началото на войната на 24 февруари Съединени американски щати са доставили на Украйна оръжия и друго съоръжение за 18,2 милиарда $.

Нидерландия ще достави на Украйна танкове и друго тежко въоръжение на обща стойност от 120 милиона евро, заяви в това време нидерландското министерство на защитата.

Нидерландските управляващи споделиха, че ще похарчат 45 млн. евро за танкове Т-72, като си сътрудничат със Съединени американски щати и Чехия за доставката на 90 осъвременени чешки танка.

Всяка от двете страни ще заплати за модернизацията на 45 танка, с цел да ги оборудват с съвременна оптика, информационно съоръжение и ризница.

Някои от осъвременените Т-72 ще дойдат в Украйна преди края на тази година, явно през декември.

Представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че танковете са включени в пакета, тъй като украинските военни към този момент знаят по какъв начин да ги ръководят.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан се е срещнал през днешния ден в украинската столица Киев с украинския президент Володимир Зеленски, с цел да удостовери непоклатимата поддръжка на Вашингтон за Украйна пред съветската инвазия, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Белия дом.

Съливан, който е непосредствен консултант на Байдън, също по този начин е имал среща с украинския министър на защитата Олексий Резников и с началника на канцеларията на украинския президент Андрий Йермак, се споделя още в известието. Той е удостоверил непоклатимата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна и за украинския народ, който пази своя суверенитет и своята териториална целокупност, се добавя в текста на известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР