САЩ ще изпрати екип от енергийни експерти, които да помогнат

...
САЩ ще изпрати екип от енергийни експерти, които да помогнат
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Пращаме енергийни експерти от САЩ в България

САЩ ще изпрати екип от енергийни специалисти, които да оказват помощ за развиването на България като енергиен център на Балканите. Това заяви посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа на бизнес закуска, проведена от Американската комерсиална камара.

Вижте фотоси

По думите й задачата на американската страна е " да дадем опция втечненият природен газ да се трансформира в действителност в района ". Експертите ще посетят АЕЦ " Козлодуй " и " Белене ", както и хранилищата за газ в страната.

" Как виждам идващите 3 години? Нека изградим България като един същински енергиен хъб, един деятелен газов пазар в района , по този начин, че страната да не зависи единствено от един снабдител. Прекрасно е, че България има благоприятни условия за доставка на газ от други източници, с изключение на Русия. Така е допустима диверсификацията, т.е. - да не зависите единствено от една страна ", акцентира американският дипломат у нас.

Мустафа разяснява и идната среща сред американския президент Доналд Тръмп и българския министър председател Бойко Борисов. Според нея, тя ще е позитивна и плодотворна.

" Самата среща съставлява опция водачите ни и страните ни да се опознаят, и да преминат на идващото равнище във взаимоотношенията ни. Предполагам, че президентът Тръмп и министър-председателят Бойко Борисов ще приказват за сигурността , за вложенията, за върховенството на закона и за сигурността на енергийните доставки. Трябва да се възползваме от сегашния стадий от партньорството сред Съединени американски щати и България. Стремим се да работим дружно за една по-успешна и по-стабилна България ", добави посланик №1 на Съединени американски щати в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР