САЩ ще доставят допълнителни количества втечнен природен газ (ВПГ) за

...
САЩ ще доставят допълнителни количества втечнен природен газ (ВПГ) за
Коментари Харесай

ЕС и САЩ сключиха сделка за допълнителни доставки на втечнен природен газ

Съединени американски щати ще доставят спомагателни количества полутечен природен газ (ВПГ) за Европа, с цел да й оказват помощ да понижи зависимостта си от съветския газ. Такова съглашение подписаха Европейският съюз и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък.

"Днес договорихме взаимен проект за постигането на тази цел, до момента в който в същото време ускоряваме напредъка си към бъдеще на чиста сила ", сподели американският държавен глава в Брюксел.

Ангажиментът на Съединени американски щати е да дават спомагателни 15 милиарда куб. метра газ на Европа. Това е огромна стъпка към понижаване на зависимостта от съветския газ, сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това би направило допустимо прекъсването на 2/3 от доставките на гориво от Русия като част от глобите поради нашествието в Украйна. Такъв ангажимент беше стихотворец от Европейски Съюз по-рано през март.

По-рано тази седмица съветският президент Владимир Путин „ неприятелските страни “, измежду които е България и множеството европейски страни, да изплащат доставения газ в рубли. от водачите в Брюксел, тъй като би било нарушаване на договорите.

Руската стопанска система се срина след По данни на Ройтерс Газпром има повече от 40 дълготрайни контракта с европейски контрагенти, като по-голямата част от тях са точно в евро и долари.

Русия е главният енергиен вносител за Европа и нейната война с Украйна докара до рекордно нарастване на цените. Те бяха високи и преди войната поради възобновяване на международната стопанска система след пандемията с ковид.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР